UFC

(FOTO) UFC-ov borac rasjekao stopalo motornom pilom: ‘Ne prave ih za ljevake‘

Eryk Anders

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Borac koji nastupa u srednjoj i poluteškoj kategoriji podijelio je fotografiju ozljede

Ozljede u borilačkim sportovima neizbježne su i vrlo su česta pojava. Međutim, borci se uglavnom ozljeđuju na treninzima ili u mečevima. Ipak, ozljede prijete i u svakodnevnom životu, a dokaz je Eryk Anders (14-6, 6-6 UFC, 1 NC). UFC-ov borac koji nastupa u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, rasjekao je svoje stopalo motornom pilom.

34-godišnji borac očito je nespretno rukovao opasnim alatom, a s obzirom na potencijalnu opasnost koju nosi rukovanje motornom pilom, Anders je čak dobro i prošao. Američki borac putem Instagrama podijelio je fotografiju posjekotine. Desno stopalo nastradalo je u ovoj nezgodi, a naravno da je Anders morao i na šivanje.

''Ne prave motorne pile za ljevake.'', napisao je Anders u sklopu svoje objave.

Brojni borci komentirali su fotografiju te su mu poželjeli brz oporavak. Michael Chiesa pitao je što se točno dogodilo, na što je Anders šaljivo napisao kako je udario motornu pilu high kickom. Čini se kako je i sam Anders svjestan da je ovo moglo proći puno gore za njega i stoga je spreman našaliti se na svoj račun.

Eryk se u mlađim danima bavio američkim nogometom, a čak je i potpisao ugovor s NFL momčadi Cleveland Brownsima. Njegova NFL karijera ipak nije bila naročito uspješna. Nije Anders nikada nastupio za Brownse, već je bio samo dio tima te je sudjelovao na treninzima. 2015. godine odradio je MMA debi, a u UFC je došao kao vrlo perspektivan borac s osam pobjeda u jednako toliko nastupa.

UFC karijeru započeo je s dvije uzastopne pobjede, no onda je uslijedio poraz od Lyota Machide. Sve nakon toga, Anders nije uspio ostvariti iskorak kakav se očekivao. Rangirani borci pokazivali su se prevelikim zalogajem za njega, dok bi protiv manje zvučnih imena dobro prolazio. Posljednji nastup odradio je u dvanaestom mjesecu protekle godine. Andre Muniz savladao ga je ''submissionom'' (poluga na ruci) u prvoj rundi. Anders trenutno nema ugovoren idući nastup, a neko vrijeme će izbivati iz dvorane zbog ovog nes(p)retnog slučaja s motornom pilom.

Linker
26. travanj 2024 09:12