UFC

Francis Ngannou komentirao potencijalnu borbu protiv Tysona Furyja: ‘Očito je da on neće pristati na kavez jer bi bivao usmrćen‘

Francis Ngannou, Tyson Fury

 Screenshot (Instagram, Francis Ngannou, Tyson Fury)
UFC-ov prvak teške kategorije i dalje želi borbu protiv boksačkog prvaka teške kategorije

Iako se trenutno oporavlja od operacije koljena, u njemu i dalje raste želja da se okuša u profi boksu. UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou trenutno je na životnom raskršću što se tiče njegove borilačke karijere. Pokušava postići kompromis s UFC organizacijom kako bi mogao nastupati i na boksačkim priredbama te si priuštiti potencijalno najveću zaradu u karijeri borbom protiv prvaka teške kategorije u boksu Tysona Furyja. Dana White za sada na to ne pristaje, ali vidjet ćemo što će vrijeme pokazati; hoće li Ngannou potpuno prekinuti suradnju s UFC organizacijom ili će ipak uspjeti postići nekakvu vrstu dogovora kojom bi benefit imale obje strane.

Tyson Fury nedavno je izjavio kako se namjerava umiroviti iz boksa nakon svog idućeg meča. Očito namjerava ići stopama Floyda Mayweathera i odraditi poneku ekshibicijsku borbu, potencijalno protiv Francisa Ngannoua. Nedavno je Francis izjavio kakav ishod ove borbe on predviđa:

"Borba se može održati i u telefonskoj govornici, ali svakako će se održati. Očito je da on neće pristati na kavez jer bi bivao usmrćen. Općenito u teškoj kategoriji kada vidite ljude koji imaju 120 kilograma znate da će ta borba završiti nokautom, svejedno održala se u kavezu ili u ringu."

Ako realno sagledamo situaciju, Francisove šanse protiv Furyja u boksačkom ringu su minimalne. Jedina šansa koju ima je čisto udaračka, jer činjenica je da su oboje ljudi od 120 kilograma kojima je jedan udarac potreban kako bi završili borbu. No ukoliko do toga ne dođe, najrealniji ishod bi bio taj da se Tyson Fury poigra u ringu s UFC-ovim prvakom, te ga naposljetku i nokautira. Slično vrijedi i za MMA kavez; ukoliko se borba odvije po MMA pravilima, sumnjamo da bi Fury izdržao da čuje gong kraja prve runde.

"Kralj Cigana" branit će naslov prvaka super teške kategorije 23.travnja (4. mjesec) protiv svog sunarodnjaka Diliana Whytea. To definitivno odgovara Francisu iz razloga jer on trenutno ionako nije u stanju trenirati, a kamoli boriti se. Oporavak od operacije predviđa se da bi mogao trajati i do pola godine, što znači da povratak Nganoua možemo očekivati tek krajem godine.

"Osjećam olakšanje od pritiska i stresa, trenutno namjeravam uzeti pauzu kako bih se oporavio te ću pred kraj godine znati što mi budućnost donosi" - zaključio je UFC-ov prvak.

Linker
19. svibanj 2024 05:13