UFC

Gilbert Burns napokon dobio protivnika za priredbu u Brazilu! Ne radi se o Masvidalu

Gilbert Burns 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Masvidal je i definitivno otpao, ali UFC je pronašao odličan meč za njega

Svima je već bilo jasno kako Jorge Masvidal ne namjerava prihvatiti borbu protiv Gilberta Burnsa u Brazilu, tako da su ‘‘Durinhove‘‘ prozivke očito bile uzaludne. Iako se većina fanova vjerojatno nadala kako će Burns imati ‘‘money fight‘‘ pred domaćom publikom, to se ipak neće dogoditi.

UFC 283 održava se u prvom mjesecu u Brazilu a predvode ga Figueiredo i Moreno. Bit će tu naravno mnoštvo brazilskih boraca među kojima je i Burns, ali fanovi će se morati zadovoljiti sa nešto slabijim mečom nego što je to onaj protiv Masvidala.

Naime, sinoć je i službeno objavljeno kako će Burnsov protivnik pred domaćom publikom biti Neil Magny. Inače on je trenutno dvanaesti na službenoj rang ljestvici velter kategorije, a u trenutno posljednjem nastupu je ‘‘submissionom‘‘ svladao Daniela Rodrigueza. Prije toga je izgubio od Shavkata Rakhmonova, a protiv Gilberta Burnsa će imati priliku napasti sam vrh kategorije.

Burns je u trenutno posljednjem nastupu poražen od Khamzata Chimaeva jednoglasnom sudačkom odlukom nakon odlične tri runde akcije, a prije toga je pobijedio Stephena Thompsona. Napao je prije toga titulu te ga je tehničkim nokautom pobijedio Kamaru Usman, a stilski bi mu Magny trebao dobro odgovarati.

UFC 283 priredba se održava 21. siječnja (prvi mjesec) u Riu de Janeiru, a osim četvrtog susreta Figueireda i Morena tu je još mnoštvo odličnih borbi.

Linker
20. svibanj 2024 03:53