UFC

Glover Teixeira vjeruje da Pereira može napraviti tranziciju u tešku kategoriju: ‘Moguće je, on je jako discipliniran‘

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
‘‘Poatan‘‘ je već osvojio titulu prvaka u dvije različite kategorije. Može li ispisati povijest osvajanjem trećeg pojasa?

Osvajanjem dvostruke titule u Gloryju i UFC-u, Alex Pereira pomaknuo je granice te se istaknuo kao istinski velikan borilačkog sporta. Pereira je osvajao titule u srednjoj i poluteškoj kategoriji, kako u Gloryju, tako i u UFC-u. Ali tu se možda ne planira zaustaviti.

Još otkako je osvojio UFC-ov pojas u poluteškoj kategoriji, potežu se priče o Pereirinom napadu na treću titulu unutar UFC-a, onu u teškoj kategoriji. ‘‘Poatan‘‘ definitivno ima konstituciju dostojnu teške kategorije, a kad bi nabio nekoliko kilograma, bio bi pravi teškaš.

‘‘Poatanov‘‘ ponajbolji prijatelj, mentor i timski kolega, Glover Teixeira, vjeruje da je itekako moguće da Pereira osvoji još jedan pojas.

‘‘To je sve dio procesa. ‘Poatan‘ je discipliniran profesionalac, a zato je uspijevao skidati kilažu za srednju kategoriju. Nikome ne bi bilo lako učiniti ono što je on učinio. Samo rijetki mogu to napraviti. Tu ne govorim o nastupanju u UFC-u i osvajanju pojasa, nego o skidanju tolike kilaže. Mislim da samo 10-ak posto UFC-ovih boraca može skinuti toliku kilažu. Bilo je brutalno, ali ‘Poatan‘ je dovoljno discipliniran.‘‘, započeo je Glover gostujući u Trocacao Franca podcastu, a potom se osvrnuo na potencijalni Pereirin prelazak u tešku kategoriju.

Glover smatra da Pereira ne bi trebao nabijati kilažu u istoj mjeri u kojoj je to radio Jon Jones. Teixeira vjeruje da bi mala preinaka bila dovoljna da Pereira postane teškaš, a dodao je i kako bi Pereira sigurno bio među najboljim borcima u teškoj kategoriji.

‘‘Ako odluči preći u tešku kategoriju, morat će promijeniti svoju prehranu i trening rutinu izvan trening kampa, kako bi nabio dodatnu masu. On inače hoda van kampa na oko 105,6 kg (233 ‘lbs‘). Mislim da se može dići do 246 ‘lbs‘ (111,6 kg), ali nikako preko toga. Mislim da bi 242 ‘pounda‘ bilo idealno (109,7 kg).‘‘, zaključio je Pereira.

Lako je moguće da Pereira prije završetka karijere pokuša osvojiti i treći pojas. Nitko prije nije uspio osvojiti UFC-ovu titulu u tri različite težinske kategorije, a upravo Pereira ima dobar potencijal za nešto takvo. Prošao je torturu sa skidanjem kilograma i tranzicija među teškaše lakše bi mu pala nego skidanje kilograma za srednju kategoriju. Upitno je kako bi se nosio s borcima nad kojima ne bi imao veliku prednost u fizičkoj veličini.

Linker
02. svibanj 2024 06:27