UFC

Grant Dawson nezadovoljan izbacivanjem boraca iz PFL-a nakon ‘namještenog‘ meča: ‘To nema smisla, u pitanju je neka politika!‘

Grant Dawson

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Dawson se vraća u kavez ove subote protiv Damira Ismagulova

Odluka PFL-a da nadglasa vlastiti bodovni sustav razočarala je mnoge, uključujući UFC-ovog borca lake kategorije Granta Dawsona.

Prošli tjedan, PFL je objavio da je iz rostera maknuo prvaka PFL-a iz 2019. godine Natana Schultea iz doigravanja lake kategorije – iako se Schulte kvalificirao na temelju svojih rezultata – jer su smatrali da Schulte i njegov protivnik Raush Manfio, koji je blizak prijatelj i suigrač, nisu dali sve od sebe u borbi, za što su vezani ugovorom.

Ovo je gurnulo Shanea Burgosa, bivšeg UFC borca ​​i jednog od najvećih pojačanja PFL-a, u playoff nakon što je prvobitno eliminiran. Kao i mnogi drugi analitičari i borci, Dawson se ne slaže s odlukom i misli da njegov kolega iz American Top Teama nije trebao biti uklonjen.

"To je situacija bojkota PFL-a, to nema smisla. Oni su dva bivša svjetska prvaka, dva bivša pobjednika turnira, pa da se bore čak ni na turniru, nema smisla. Mislim da je iza toga stajala neka politika. Ne znam cijelu priču, (ali) mislim da je iza toga stajala neka politika", rekao je Dawson na UFC-u na ESPN 48 "media dayu" u srijedu.

Schulte i Manfio borili su se u slaboj borbi, što je bilo neobično s obzirom na njihove stilove. Njihovi kutovi također su davali malo ili nimalo uputa tijekom cijele borbe.

Bez obzira na to, Georgia Athletic and Entertainment Commission, koja je regulirala događaj PFL 6 2023 u Atlanti, rekla je da se ni Schulte ni Manfio neće suočiti s nikakvim regulatornim suspenzijama osim liječničkih pregleda za njihovu borbu, čineći borbu nevažnom u smislu regulacije profesionalnog MMA-a. Bila je to isključivo odluka PFL-a da promijeni ishod onoga što je njihov bodovni sustav diktirao u doigravanju 2023. godine.

"Uparili su to dvoje i nadali su se da će se dogoditi neka vrsta kontroverze, kako bi mogli ubaciti Shanea Burgosa na turnir. Opet, jako sam sretan zbog Shanea, volim tog tipa, ali mislim da je to bila takva situacija, htjeli su to namjestiti.

Dawson (19-1-1, 7-0-1 UFC) vraća se u kavez ove subote u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a na ESPN 48. On se bori protiv Damira Ismagulova (24-2, 5-1 UFC) u borbi lake kategorije na UFC Apexu u Las Vegasu.

Linker
30. travanj 2024 00:27