UFC

Greg Hardy nastavlja svoj borilački put: Kasnije ove godine čeka ga boksački debi

Greg Hardy

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nedavno optušteni UFC-ov teškaš okušat će se u sportu u kojem dosad nije nastupao

S puno pompe došao je Greg Hardy u UFC, a debi je odradio početkom 2019. godine. Borbu protiv Allena Crowdera izgubio je diskvalifikacijom, a uslijedile su pobjede protiv Dmitryja Smolyakova i Juana Adamsa.

Obojicu je Hardy pobijedio nokautom u prvoj rundi, a nakon toga savladao je i Bena Sosolija, jednoglasnom odlukom sudaca. Komisija je kasnije ishod preinačila u ''no contest'' jer je Hardy koristio inhalator između rundi.

Činilo se kako bi Hardy možda i mogao nešto ozbiljnije napraviti u svojoj MMA karijeri, ali Alexander Volkov pokazao je kako bivši NFL igrač ipak ima još dosta posla prije nego bude mogao parirati najboljima.

Hardy je pobijedio Yorgana De Castra i Mauricea Greenea nakon toga te je dokazao kako se s nešto lošijim teškašima relativno lako nosi. Međutim, uslijedili su Marcin Tybura, Tai Tuivasa i Sergey Spivak, a sva trojica zaustavili su Hardyja nokautom.

Tri poraza u nizu označili su kraj Hardyjeva puta u najjačoj svjetskoj MMA promociji i Greg je od trećeg mjeseca slobodan na tržištu boraca. 33-godišnji Hardy odmah je obznanio kako to nije kraj njegove borilačke karijere, a čini se kako će ju nastaviti 8. listopada (deseti mjesec).

Hardy će se nakon MMA avanture okušati i u profesionalnom boksu. Spomenutog datuma odradit će svoj profesionalni boksački debi, a protivnik trenutno nije poznat.

Činjenica je kako je Hardy muku mučio s vještinama u parteru, dok mu je stojka ipak bolje išla. Možda u boksu njegove borilačke vještine više dođu do izražaja, ali jasno je kako ovaj momak ipak neće parirati najboljim borcima, neovisno o kojem se borilačkom sportu radi.

Linker
14. svibanj 2024 17:12