UFC

Henry Cejudo trenirat će protivnika svog prijatelja i bivšeg učenika

Henry Cejudo
 screenshot (YouTube, UFC)
Deiveson Figueiredo otkrio je od koga je tražio pomoć pred treću borbu protiv Brandona Morena

Mnogi su ostali iznenađeni kad je za UFC 269 priredbu, koja se održava 11. prosinca, ugovorena borba između Brandona Morena i Deivesona Figueireda za titulu prvaka muha kategorije, odnosno njihov treći međusobni okršaj. Posebno nakon što je Moreno podosta uvjerljivo slavio u njihovoj drugoj borbi, održanoj u lipnju.

No, Dana White je objasnio kako je do ovog ugovaranje došlo iz dva razloga. Prvi je taj što se Moreno htio boriti u prosincu, odnosno nije htio ostati na samo jednoj borbi u 2021. godini, a drugi je taj što planirani protivnik, Alexandre Pantoja, protiv kojeg bi se također borio treći put, neće biti spreman.

Figueiredo je novu priliku prihvatio, a za vratiti pojas u svoje vlasništvo namjerava uvesti nekoliko promjena. Jedna od njih je i promjena tima s kojim trenira. To uključuje selidbu u SAD i to za trajno.

"Razgovarao sam s Henryjem Cejudom i Ericom Albarracinom, oko toga da odem kod njih i svoj kamp u potpunosti fokusiram na svog protivnika i vraćanje pojasa u svoje vlasništvo, pojasa koji sam mu posudio. Želim živjeti životom sportaša i zbog toga moram napustiti Brazil, tako mogu vratiti pojas i držati ga dugo vremena. Ako je tim dobar, ne sumnjam da ću se tamo preseliti za stalno", rekao je Figueiredo u razgovoru za Trocacao Franca podcast MMA Fightinga.

Ne bi to bilo ništa čudno da Cejudo nije bivši Morenov svojevrsni mentor, a nakon toga trening partner te jako dobar prijatelj, a bio je jedan od prvih koji je Meksikancu čestitao na osvajanju titule.

Figueiredo je otkrio kako je prvi kontakt s bivšim prvakom muha i bantam kategorije imao odmah nakon lipanjske borbe u kojoj je izgledao neprepoznatljivo, a neko opće mišljenje je kako je to došlo kao posljedica ekstremnog skidanja velike količine kilograma.

"Kontaktirao sam Cejuda nakon što sam izgubio od Morena i on mi je rekao kako trebam bolje kontrolirati svoju težinu. U suprotnom, ponovno ću izgubiti, svaki put kad se budem borio protiv Brandona. Tu se nisam složio s njim, jednostavno se nisam osjećao dobro, ali to sam sada sredio. Naporno treniram da bih odradio dobar posao, posebno oko udaračkih tehnika kojima jako vjerujem. Ako on napravi pogrešku, uhvatit ću ga. Radit ću na svojim rušenjima i obrani od rušenja. Ako odemo na pod, to će ovog puta biti jedna druga priča. Zamišljam svaki dan kako bi bilo sjajno savladati ga prisiljavanjem na predaju, to bi bila prava osveta za poraz", iznio je "Daico" svoje planove.

Sve u svemu, još uvijek nije sigurno da će Cejudo uistinu trenirati Brazilca, no ako se to dogodi, bila bi to nezahvalna situacija za Moreno. Iako posljednjih godina više nisu dio istog tima, Cejudo je sigurno upoznat s nekim njegovim slabostima kojih su samo rijetki svjesni.

Linker
20. svibanj 2024 01:12