UFC

Henry Cejudo tvrdi da bi Robert Whittaker mogao uzeti pojas u poluteškoj kategoriji

Robert Whittaker 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Savjetovao mu da prozove ‘‘najvećeg i najopasnijeg tipa u poluteškoj kategoriji‘‘

Nakon što je Paulo Costa odbio boriti se na UFC 284 priredbi u Australiji, kolateralna žrtva je ispao Robert Whittaker koji je ostao bez protivnika, a još uvijek nije sigurno hoće li nastupiti na toj priredbi ili nekad kasnije u 2023. kako je ranije bilo najavljeno.

Bila je to odlična prilika da Whittaker izbori novi napad na pojas, a već je dvaput gubio od Israela Adesanye. Jared Cannonier je rekao kako je spreman uzeti tu borbu u Australiji u drugom mjesecu, a na potezu je UFC da to i realizira.

Bez ikakve sumnje je Whittaker jedan od najboljih boraca u srednjoj kategoriji, no Adesanyi nikako nije uspijevao uzeti pojas. Henry Cejudo smatra da bi Robert mogao uzeti pojas i u poluteškoj kategoriji:

‘‘Ono što trebate učiniti jest dati mu borbu u poluteškoj kategoriji. Mislim da bi Robert Whittaker učinio odlične stvari u toj kategoriji. Vidim ga i kao prvaka tamo. Da sam ja Robert Whittaker, prozvao bih najvećeg, najopasnijeg tipa u poluteškoj. Prozovi ga, prebij ga, onda traži napad na pojas u poluteškoj. Zašto ne?‘‘, rekao je Cejudo u ‘‘Triple C & Schmo Show‘‘.

‘‘Po mom mišljenju, Whittaker može pobijediti Pereiru. Uistinu može. Stilski mu ne odgovara jer bi ga lako srušio, bolje se lateralno kreće. Pustite ih da se bore, a da sam Adesanya, opuštao bih se i čekao pobjednika tog meča.‘‘, zaključio je Cejudo.

Whittakera se često spominje kao borca koji bi lako svladao Pereiru, teško da ćemo taj meč naskoro gledati. Ukoliko Alex opet pobijedi Adesanyu i Whittaker narednu borbu, tada će to već postati realniji scenarij.

Linker
02. lipanj 2024 19:40