UFC

Henry Cejudo tvrdi kako samo jedan teškaš ima šanse protiv Jona Jonesa

Jon Jones i Henry Cejudo

 Instagram (henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ ima izuzetno visoko mišljenje kad su borilačke vještine Jona Jonesa u pitanju

Iako Jon Jones (26-1-0, 1 NC) službeno ima jedan poraz, a radi se o diskvalifikaciji protiv Matta Hamilla iz sada davne 2009. godine, gotovo svi MMA fanovi, stručnjaci itd., ''Bonesa'' smatraju neporaženim borcem.

Jones je dominirao protiv Matta Hamilla u spomenutom meču, ali na koncu je diskvalificiran zbog upućivanja nedozvoljenih udaraca laktovima. U dva navrata Jones je osvajao titulu u poluteškoj kategoriji, a ukupno je jedanaest puta obranio pojas.

Nositelj je brojnih rekorda u poluteškoj kategoriji, ali i općenito u UFC-u. Mnogi ga smatraju najvećim borcem u povijesti, unatoč svim skandalima, doping aferama i sličnim incidentima koji se povlače uz njegovo ime.

Nažalost, ''Bones'' nije nastupao sve od početka 2020. godine i pobjede protiv Dominicka Reyesa. Nakon toga, Jones je uzeo pauzu, a ubrzo je napustio titulu prvaka u poluteškoj kategoriji te je najavio prelazak u teškaše. Taj debi još uvijek čekamo, a Jones nerijetko ističe kako želi da sve bude savršeno te mora poraditi na nabijanju mišićne mase.

Zbog nebrojenih incidenata izvan borilišta, Jones je u desetom mjesecu ove godine izbačen iz JacksonWink dvorane. Jones je gotovo cijelu svoju MMA karijeru trenirao tamo, ali Mike Winkeljohnu je prekipjelo i Jones je morao napustiti dvoranu. Jedno vrijeme Jon je trenirao u Arizonu, unutar Fight Ready dvorane. Henry Cejudo trenutno je jedan od glavnih trenera u toj dvorani i brojni vrhunski borci odlaze tamo (Weili Zhang, Jiri Prochazka, Deiveson Figueiredo, Chan Sung Jung...).

Cejudo i Jones dobro su kliknuli i nerijetko su objavljivali zajedničke fotografije i kraće isječke s treninga. Visoko mišljenje o Jonesu formirao je Cejudo i vidi ga kao gotovo pa nepobjedivog borca. Kad su u pitanju teškaši, Cejudo male šanse daje samo jednom imenu.

''Ne postoji nitko u teškoj kategoriji tko će ga uspjeti dodirnuti. Jedini tip koji ima nekakve šanse protiv Jonesa jeste Francis Ngannou sa svojom nokauterskom moći. Ali čak i taj tip...Jon Jones ima dobru stojku, zna hrvati, može napadati noge (kickovima). Gotovo da prokletog grizlija trebate kako bi pobijedili Jona Jonesa. To je jedini način.'', rekao je ''Triple C'' tijekom ''The Triple C & Schmo Showa''.

Činjenica je kako Jones nije djelovao naročito impresivno u posljednja dva nastupa. Thiaga Santosa pobijedio je tijesnom podijeljenom odlukom, a Dominicka Reyesa savladao je jednoglasnom odlukom, no taj meč možda je trebao izgubiti. Reyes i Santos ne proživljavaju najbolje dane i ne pripadaju više samom vrhu poluteške kategorije.

Kako će se Jones nositi s još većim i snažnijim protivnicima, teško je pretpostaviti. Možemo se samo nadati da ćemo taj debi napokon pogledati ove godine.

Linker
14. svibanj 2024 02:11