UFC

I dalje upitan nastavak borilačke karijere Zabita Magomedsharipova

Zabit Magomedsharipov
 STR/OSPORTS/AFP)/China OUT/XGTY
Situacija sa sjajnim čečenskim borcem i dalje je vrlo neizvjesna

Godinu i pol dana prošlo je otkako je Zabit Magomedsharipov odradio svoju trenutno posljednju MMA borbu. Ovaj 30-godišnjak oduševio je u većini svojih UFC nastupa, gdje je odradio šest borbi, uz naravno šest trijumfa te izborivši mjesto unutar Top 10 poretka perolake kategorije, s tenzijom prema samom vrhu. No, od tog studenog 2019. godine i pobjede protiv Calvina Kattara nije ga bilo. Kako u Octagonu, tako većinu vremena niti u Americi, gdje je član tima Marca Henryja i Ricarda Almeide.

Već prije nekoliko tjedana pojavile su se informacije kako Zabit ima zdravstvenih problema zbog kojih će se morati podvrgnuti operaciji, a njen ishod će biti ključan po pitanju nastavka njegove karijere. Nije bilo poznato o kakvoj se točno ozljedi radi. Nekih dodatnih informacija od tada nije bilo, sve dok njegov menadžer Rizvan Magomedov nije nešto više otkrio u razgovoru s novinarom TASS ruske medijske agencije. A one govore kako su se pojavile nove loše vijesti.

Prema njemu, Zabit ima problema s imunološkim sustavom i ne može se vratiti borbama dok se to ne riješi. Uz te probleme ne može se u potpunosti posvetiti treningu niti pripremama za borbu. Morao je odgoditi i operaciju da bi prvo riješio te probleme i trenutno nije izvjesno kad će to riješiti te hoće li uopće, što bi značilo kako nije izvjestan niti nastavak njegove karijere.

To su za sada sve poznate informacije, budući da do istih iz Rusije nije tako lako niti doći. Putem objava na Instagramu moglo se vidjeli kako je Zabit na njima dobro raspoložen, a čak je popravio i svoj do sada vrlo loš engleski jezik. To je samo znak kako on osobno nema namjeru prekidati karijeru, osim ako to ne bude uvjetovano zdravstvenim stanjem. Hoće li UFC ponuditi pomoć na tom polju, još uvijek ne znamo, ali velika bi šteta bila da karijera jednog takvog talenta stane baš onda kad je trebala zapravo tek buknuti.

Zabita su mnogi do kraja 2021. vidjeli na vrhu, a sad bi veliki uspjeh bio da se do kraja iste potvrdi kako se sposoban vratiti. U ovom sportu stvari se tako lako odjednom preokrenu, posebno po pitanju zdravlja.

Linker
03. svibanj 2024 23:56