UFC

Ian Garry sada je i na meti Seana Bradyja: ‘Nije mi leglo kad je prozvao Luquea, meni su timske kolege poput braće‘

Sean Brady

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Devetorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije najavio je prozivanje Iana Garryja u slučaju pobjede nad Gastelumom

Težak ispit čeka Seana Bradyja u noći sa subote na nedjelju. Talentirani UFC-ov velteraš vraća se nakon teškog poraza koji je pretrpio prije više od godinu dana u Abu Dhabiju.

Brady je u desetom mjesecu prošle godine nokautiran od strane Belala Muhammada, borca koji definitivno nije poznat kao moćan udarač i nokauter. Brady nije bio klasično nokautiran, ali sudac je opravdano prekinuo meč još dok je Sean bio na nogama.

Bio je to jedan jako loš nastup Bradyja kojeg su mnogi najavljivali kao budućeg izazivača za pojas. Sean se sada mora vratiti pobjedama u meču protiv Kelvina Gasteluma, a iako je Gastelum trenutno nerangiran u velter kategoriji, svi dobro znaju tko je i što je Kelvin Gastelum.

Trenutno je 11. u poretku izazivača srednje kategorije, a u velter se vraća nakon sedam godina nastupanja u srednjoj kategoriji. Brady je svjestan kakav ispit ga čeka.

‘‘Spremio sam se za najboljeg mogućeg Kelvina. Nisam siguran kakav će se Kelvin pojaviti, ali spreman sam za njegovu najbolju verziju. Njegova prva bitka bit će ona protiv vage, što je zapravo obojici prva bitka. Ali nadam se da će imati dobro skidanje kilaže kako bismo mogli pružiti dobar meč.‘‘, rekao je Brady na konferenciji za medije.

U nastavku konferencije za medije, Sean Brady je već najavio koga će prozvati u slučaju da porazi Kelvina Gasteluma. Radi se o Ianu Garryju, talentiranom Ircu koji je trenutno jedno mjesto niže u poretku u odnosu na Bradyja. Sean zauzima deveto mjesto, dok je Garry na desetom mjestu. To bi se moglo promijeniti, ako Garry porazi Vicentea Luquea na UFC 296 eventu.

‘‘Tražio sam meč protiv Iana Garryja još prije nego sam dobio borbu s Kelvinom. Jedno vrijeme sam se čuo i s Vicenteom Luqueom. On je jako pristojan tip, super kul. Razmjenjivali smo poruke jer on tada nije imao ugovoren meč, niti sam ja imao borbu. Bili smo pred dogovorom, ali onda smo dobili poziv od UFC-a i stvari su se promijenile. Ali ako Garry nekako porazi Luquea, što ne mislim da će se dogoditi, to je protivnik s kojim se želim boriti.‘‘, započeo je Brady.

Ono što Seanu posebno smeta kod Iana Garryja, jest činjenica da je Irac prihvatio borbu protiv Luquea, borca s kojim je posljednjih godina zajedno trenirao u Kill Cliff FC dvorani. Garry je nedavno napustio tu dvoranu, ali Brady mu i dalje zamjera ugovaranje meča s Luqueom.

‘‘On (Garry) je jako talentiran. Ali ja sam s istom grupom ljudi otkako sam se počeo boriti i stoga mi nije dobro leglo kad je on prozvao Luquea. Timske kolege su mi poput braće. Ako ste zajedno u dvorani, to je tvoja obitelj. On (Garry) spominje zajedničke treninga i priča kako ostali dečki iz dvorane znaju koliko je dobar i kako je on pobjeđivao sve ostale u dvorani. Čuo sam Brendana Allena kako ga je nedavno isprozivao, a sva ta sranja su ludost.‘‘, rekao je Sean.

Podsjećamo, Brendan Allen nedavno je u razgovoru za ESPN izjavio kako je Garry završio nokautiran na jednom treningu, a prema navodima Allena, Garry dobro zna čije ime ‘‘ne smije izgovoriti‘‘.

‘‘Neću to objaviti, ali znajte da postoji netko u našoj dvorani tko ga je nokautirao. Samo ću to reći", kazao je za ESPN.

O Ianu Garryju već smo vam pisali nekoliko puta u posljednjih par dana, a mladi Irac na meti je kompletne MMA javnosti. Fanovi ga ismijavaju zbog odnosa sa suprugom Laylom, a Sean Brady spreman je i prozvati ga. Naravno, Sean prvo mora poraziti Kelvina Gasteluma, a to neće biti nimalo lako.

Linker
11. travanj 2024 03:39