UFC

Impresivno novo pojačanje u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, sinoć je ostvario desetu uzastopnu pobjedu prekidom u prvoj rundi

Nursulton Ruziboev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Uzbekistanskom borcu je ovo 25. pobjeda prekidom u prvoj rundi, prozvao i koga bi želio kao svog sljedećeg protivnika.

Nursulton ‘‘Crni‘‘ Ruziboev ostvario je svoju desetu uzastopnu pobjedu na sinoćnjoj UFC Atlantic City priredbi. Ovaj odličan pobjednički niz je zaista impresivan kada uzmemo u obzir da je 30-godišnji Uzbekistanac slavio prekidom u samoj prvoj rundi u svim pobjedama ovog fantastičnog niza. Nezaustavljivo izgleda novo pojačanje u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, ovime je upisao drugu pobjedu za najpoznatiju MMA promociju, a prvu je ostvario prošlog ljeta na UFC on ESPN 48 priredbi nokautiravši Brunnu Ferreiru. Profesionalni omjer mu sadrži 34 pobjede (njih čak 25 u prvoj rundi) s osam poraza s tim da je 20 svojih pobjeda ostvario ‘submissionom‘, a njih 12 nokautom.

Protivnik kojega je sinoć zaustavio je Sedriques Dumas (9-2), američki borac kojemu je prekinut niz od dvije pobjede u UFC-u. Borba u srednjoj kategoriji održana je na glavnom dijelu priredbe i kao što je već spomenuto, nije preživjela prvu rundu.

Nažalost došlo je do kontroverze u borbi, Dumas je pokušao privući pažnju suca prije završnog napada. Uzbekistanski borac je bio oštar s kontrama od samog početka što je uzrokovalo da Dumas bude vrlo oprezan u svojim napadima, a kontroverzni trenutak dogodio se kada je Ruziboev ispružio prste dok je Dumas išao prema naprijed. To je dovelo do uboda u oko koji će kasnije biti viđen na snimci. Amerikanac se udaljio i uhvatio se za oko, pokušavajući natjerati suca Vitora Ribeira da zaustavi borbu. Njegov pokušaj nije uspio, a Ruziboev je navalio s udarcima.

Dumas je pao na tlo i pokrio se što je dovelo do prekida u prvoj rundi. Unatoč Dumasovim prosvjedima na kraju borbe, Ruziboev odlazi s podignutom rukom upisavši svoju desetu uzastopnu pobjedu, svaku završenu u prvoj rundi.

Tijekom intervjua nakon borbe, impresivni uzbekistanski predstavnik pozvao je na borbu protiv Geralda Meerschaerta koji je ovog mjeseca ostvario pobjedu nad Bryanom Barberenom, a Sedriques Dumas pada na 50 posto uspjeha u svojoj UFC karijeri.

Linker
26. travanj 2024 14:59