UFC

Israel Adesanya o borbi protiv Cannoniera: ‘Lakoćom ću to odraditi‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije izuzetno je samouvjeren uoči sljedeće obrane pojasa

Početak sedmog mjeseca donosi nam UFC 276 priredbu koju će predvoditi više nego zanimljivi okršaj za prvaka UFC-ove srednje kategorije. Israel Adesanya tražit će petu obranu pojasa u srednjoj kategoriji, a protivnik će mu biti Jared Cannonier.

Vrlo vjerojatno ćemo gledati zanimljiv okršaj u stojci, jer oba borca preferiraju takav način borbe. Cannonier je opasan udarač i fizički je jedan od najimpresivnijih boraca te kategorije. Israel Adesanya s druge strane jedan je od tehnički najprofinjenijih boraca na cijelom rosteru i s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti čije se prednosti prevagnuti.

Adesanya se bez ikakve sumnje žestoko priprema za svoj novi meč, a putem svog Twitter profila, podijelio je kratku razmjenu poruka sa svojim timskim kolegom Bradom Riddellom.

''Ovo je najbolji oblik boli. Zadržat ću se na tome.'', poruka je Adesanye upućena Riddellu koji je odgovorio kako se radi o ''boli priprema''.

''Lakoćom ću to odraditi.'', napisao je Adesanya u svom ''tvitu''.

Teško je reći da bilo tko može Cannoniera lako pobijediti, ali Adesanya pršti od samopouzdanja.

Nigerijski borac s novozelandskom adresom svakako planira obraniti svoju titulu, a u razgovoru za Combat TV objasnio je koliko mu znači pojas koji je dobio u vlasništvo osvajanjem UFC-ove titule.

''Pojas je poprilično težak, ali zapravo ne znam niti gdje se nalazi trenutno. Nisam vezan za takve stvari. Znam tko sam i što sam, a prvak sam bio i prije osvajanja pojasa. Sviđa mi se pojas, ali ne vežem se za njega.''

Hoće li se Adesanya morati rastati od svog statusa prvaka ili će samo potvrditi svoju nepobjedivost u srednjoj kategoriji, saznat ćemo 2. srpnja (sedmi mjesec).

Linker
18. svibanj 2024 14:46