UFC

Israel Adesanya ozbiljno se priprema za Stricklanda: ‘Pokazat ću svima da je on moja ku***a!‘

Israel Adesanya 

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Zasigurno neće nedostajati zanimljivih sekvenci na press konferenciji prije borbe

Israel Adesanya je nepokolebljivo usredotočen na obranu naslova na UFC 293 sa Seanom Stricklandom i ništa ga neće ometati u tom pohodu. Adesanya (24-2, 13-2 UFC) je bio nestrpljiv da dobije borbu 9. rujna, koji se održava u Sydneyju. Isprva se činilo da će Dricus Du Plessis biti protivnik, ali kako se meč nije ostvario, Adesanya je dobio Stricklanda (27-5, 14-5 UFC).

Bilo je kratko vrijeme kada se činilo da se Adesanya uopće neće natjecati na priredbi, ali je bio zadovoljan što se dogovorio s UFC-ovim vodstvom i ostvario svoju želju da se bori što bliže svom domu, Novom Zelandu.

“Nisam mislio da je to uopće zateglo odnos (s UFC-om). To je bio dio pregovora. Poslušali su me kad sam iznio svoj slučaj. Posao je posao. Mi vodimo posao s ove strane, samo to držimo u tajnosti. Na kraju smo obavili posao.”

Adesanya će u UFC 293 ući s promjenom uloga iz svoje prethodne borbe. Ulaskom u revanš s Alexom Pereirom na UFC-u 287, bio je izazivač i sumnjao je u svoju sposobnost pobjede nakon što je tri puta izgubio od Pereire u kickboxingu i MMA-u. Prvak je tijekom godina bio meta nekih osobnih i grubih govorkanja Stricklanda. Imali su napetu verbalnu razmjenu na press konferenciji prije UFC-a 276 u srpnju 2022., koja je postavila temelje da se ova borba konačno dogodi.

Razgovor nije nimalo utjecao na Adesanyu, rekao je, ali on to nije zaboravio. On misli da Strickland glumi neautentičnog lika, a njegov je cilj u ovoj borbi svijetu razotkriti verziju Stricklanda koju je vidio iza kulisa.

"Ljudi misle da je on taj tip. ‘On je lud.‘ Iza scene je mekan. Neću ga čak ni zvati mekušcem. To je zapravo uvreda za mekušce. On je poput onog idiota u stražnjem dijelu razreda koji samo želi razgovarati, i pričati preko tebe da bi iznio svoju poantu. Ništa posebno od onoga što je rekao nije me pogodilo, samo kad god udahne govori neke idiotske stvari. Nekako želim pokazati ljudima što se događa iza pozornice, želim im pokazati na glavnoj pozornici, da je on moja ku***a.", zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 08:46