UFC

Jailton Almeida nastavlja pohod ka vrhu teške kategorije: Čeka ga najteži ispit u dosadašnjoj karijeri

Jailton Almeida

 MAURO PIMENTEL/AFP/Profimedia
Vrlo talentirani borac teške kategorije oduševio je svojim dosadašnjim UFC nastupima

Borci poput Ciryla Ganea, Toma Aspinalla i Sergeija Pavlovicha više se ne mogu nazivati potencijalima teške kategorije, jer su se već etablirali kao vrhunski borci i pretendenti na sam vrh.

Teška kategorija sada je u potrazi za nekim novim perspektivnim borcima koji će se kroz naredni period priključiti samom vrhu, a među takvima prednjači Jailton Almeida (18-2-0).

31-godišnji Brazilac ugovor s UFC-om izborio je u devetom mjesecu 2021. godine, porazivši Nasrudina Nasrudinova na DWCS eventu. Almeida je tijekom prošle kalendarske godine upisao čak tri pobjede, a sve tri ostvario je prekidom u prvoj rundi. Početkom ove goine, točnije na UFC 283 eventu, Almeida se borio protiv Shamila Abduramkhimova. Prvi put pod okriljem UFC-a, Almeida je ušao u drugu rundu, ali Shamila je završio tehničkim nokautom u toj drugoj rundi.

Svim tim pobjedama Almeida je osigurao ulazak u top 15 i trenutno je 14-rangirani izazivač UFC-ove teške kategorije. Priliku za uskočiti u top 10 dobit će u petom mjesecu ove godine.

Guilherme Cruz s MMA Fightinga danas je otkrio informacije o sljedećem nastupu Jailtona Almeide. Almeidu ćemo gledati 13. svibnja (peti mjesec) na UFC-ovom eventu koji bi trebali predvoditi Anthony Smith i Johnny Walker. Protivnik Jailtona Almeide bit će Jairzinho Rozenstruik (13-4-0), opasni Surinamac koji trenutno zauzima deveto mjesto u poretku izazivača teške kategorije.

Jairzinho je 2019. godine debitirao u UFC-u, a pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije upisao je sedam pobjeda i četiri poraza. Ti porazi dolazili su od strane vrhunskih boraca poput Francisa Ngannoua, Ciryla Ganea, Curtisa Blaydesa i Alexandera Volkova, dok Jairzinho u svom rezimeu pobjeda ima također neka jako zvučna imena. Nokautom je porazio Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa, a nokautirao je i svog posljednjeg protivnika, Chrisa Daukausa.

Jairzinho je prije toga bio u seriji od dva uzastopna poraza i trenutno se nalazi u svojevrsnoj ulozi ‘‘gatekeepera‘‘ za ulazak u top 10. Almeida će biti na teškom ispitu protiv Jairzinha čija se udaračka moć nikad ne može podcijeniti i čeka nas jako zanimljiv meč.

Linker
19. svibanj 2024 13:55