UFC

Jairzinho ekspresno završio Daukausa, najmalđi borac u povijesti UFC-a uspješno debitirao

Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Unutar članka pročitajte rezultate i tijek preliminarnih borbi

Na noćešnjem preliminarnom dijelu UFC 282 priredbe gledali smo četiri borbe kojih se ni solidan ‘‘Fight Night‘‘ ne bi posramio, a nastupali su Joaquin Buckley protiv Chrisa Curtisa, Shabazyan protiv Lungiambile, Jairzinho protiv Dakausa, te najmlađi UFC borac Raul Rosas Jr. protiv Jayja Perrina. Tijek navedenih borbi i njihove rezultate pročitajte u nastavku članka.

Joaquin Buckley vs. Chris Curtis

Borbu su obojica započeli dosta visokim tempom, a ispitivali su snage ‘‘low kickovima‘‘ uz odlične kretnje s Buckleyjeve strane. Curtis je sredinom runde pogodio čist lijevi kroše kojeg je Buckley itekako osjetio, a dobio je i udarac u genitalije. Buckley je ubacio i brzinu više, a bacio je više od duplo udaraca nego Curtis.

Curtis je u drugoj rundi pritiskao, a Buckley je trudio kretati se u stranu i tako napadati. Jako puno volumena je Buckely bacao, no Curits je iz kontre pogodio lijevim krošeom Buckleya, bacio ga u nokdaun i završio udarcima u parteru, a to se dogodilo sredinom druge runde.

Edmen Shahbazyan vs. Dalcha Lungiambula

Nešto rezerviranije su obojica otvorili borbu, a Shahbazyan je bio taj koji je diktirao tempo borbe. Lungiambula je od samog početka bacao svom snagom te ej uglavnom tražio pojedinačne udarce. Lungiambula je krajem runde pokušao rušiti, ali se Shahbazyan uspio obraniti.

Razmahao se u drugoj rundi Lungiambula ‘‘overhandovima‘‘ iako je Shahbazyan bio dobar defanzivno uz poneki udarac nogom. Krajem druge runde Edmen je pogodio odlično koljeno koje je uzdrmalo Lungiambulu, a završio ga je udarcima u parteru. Shahbazyan se vratio!

Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus

Manje od pola minute trebalo je Jairzinhu da završi Daukausa. Nakon deset sekunde pogodio je lijevi direkt i tu je bio početak kraja za Chrisa jer ga je ozbiljno uzdrmao, a zatim ga je s još nekoliko udaraca i završio. Vratio se i Jairzinho nakon dva poraza!

Raul Rosas Jr. vs. Jay Perrin

Rosas je jako brzo srušio Perrina te mu je uzeo leđa te ga je još jednom srušio, zaključao je ‘‘body triangle‘‘, a zatim i ‘‘RNC‘‘, no Perrin se uspio obraniti. Uskoro je Raul ponovno zaključao ‘‘RNC‘‘ ali ovog puta uspješno jer je Perrin tapkao! Najmađi borac u povijesti UFC-a je debitirao na najbolji mogući način.

Linker
20. svibanj 2024 15:16