UFC

Jake Paul predlaže da najmanja plaća boraca u UFC-u bude 50 tisuća dolara: ‘Ovako rade dva posla da prežive‘

 Jake Paul 

 Lev Radin/Zuma Press/Profimedia
U drugim organizacijama se na preliminarnom dijelu priredbi borci znaju boriti za tisuću ili dvije dolara

Jedan od najvećih zagovaratelja većih plaća boraca u UFC-u je definitivno Jake Paul. Jake ne propusti niti jednu priliku da javno ‘‘bocne‘‘ UFC i njihovog čelnog čovjeka Danu Whitea, a plaće boraca su upravo najčešća tema njegovih provokacija. Paul često govori kako su borci u UFC-u potplaćeni i kako minimalni, početnički ugovori trebaju biti puno veći.

Upravo je o tome govorio u najnovijem izdanju podcasta s Mikeom Tysonom. Jake je rekao kako on zapravo ne mrzi Danu jer je i Dana rekao da ne mrzi njega, ali da svejedno smatra kako borcima za prve ugovore moraju davati više.

‘‘Ni ja ne mrzim Danu, samo želim da više plaća borce. Znate, sada kada kompanija zarađuje preko milijardu dolara na godinu, borci dobivaju svega 15 posto od toga. To je uistinu sve, ja samo želim da borci počnu dobivati više i da dobiju dugotrajno zdravstveno osiguranje‘‘, rekao je Paul u pocastu.

‘‘Minimalna plaća borca u UFC-u je sada 12 500 dolara. Trebala bi biti barem 50 000. Da zarade 50 tisuća dolara, to bi promijenilo živote malih boraca. Ne bi više morali raditi drugi posao, mogli bi si priuštiti trenere i kvalitetnu hranu. Sada rade dva posla samo da prežive‘‘, dodao je.

Jake je osoba koja se uistinu uvijek zalaže za veće plaće, prije svega ovih manje poznatih boraca početnika u UFC-u čija plaća je i najmanja. Kako god, to apsolutno nije idealan ni velik novac, no u drugim organizacijama se na preliminarnom dijelu priredbi borci znaju boriti za tisuću ili dvije dolara.

Linker
15. svibanj 2024 03:15