UFC

Jan Blachowicz smatra da bi se drukčija ‘pjesma pjevala‘ ako opet ukrsti rukavice s Alexom Pereirom: ‘Ja sam pobijedio tu borbu...‘

Alex Pereira vs Jan Blachowicz

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Jedan od najboljih poljskih boraca ikada smatra da je pobjedio prvi meč između njega i Pereire

Jan Blachowicz (29-10-1) bio je prvi test za Alexa "Poatana" Pereiru (10-2) u poluteškoj kategoriji prošlog ljeta na UFC-u 291, a taj meč je uslijedio odmah nakon što je Brazilac poražen od strane Israela "The Last Stylebendera" Adesanye.

Nakon tri jako tijesne runde sunaslovnu borbu je "odnio" Brazilac podijeljenom odlukom sudaca, a nakon toga je pobijedio Jirija Prochazku za upražnjenu poluteškašku titulu u najjačoj svjetskoj MMA promociji

Poljak je morao obaviti dvostruku operaciju ramena, inače njegove najveće boljke. Trebao je ukrstiti rukavice s Aleksandrom "The Rocketom" Rakićem ovog siječnja, ali se povukao zbog navedene ozljede. "Svaki dan je malo bolji, ali još uvijek mi treba više vremena da se oporavim i smirim kako treba, tako da mislim da će moja sljedeća borba biti krajem godine, ne prije" rekao je Poljak za Fanatics View.

Komentirajući UFC 300 Poljak je rekao: "On je bolji borac od Jamahala, ali ne od mene. Vjerujem da zaslužujem revanš, dokazao sam to kad smo se borili, i dalje vjerujem da sam dobio tu borbu. (Sudci) su to drugačije vidjeli s bodovanjem, ali da, vjerujem da sam dobio tu borbu protiv njega i da zaslužujem revanš".

Poljak smatra da bi najveći izazov za Pereiru u ovoj kategoriji bio Magomed Ankalaev, te je rekao da želi revanš s Brazilcem prije nego on ode u tešku kategoriju.

Linker
16. svibanj 2024 17:32