UFC

Jared Cannonier prepričao kako je Strickland umalo ostao bez nastupa na UFC 294 eventu: ‘Bilo je ludo‘

Sean Strickland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov borac srednje kategorije bio je blizu uskakanja u ulozi zamjene

‘‘Boom, ravno u trbuh. Jedan dan sam u Australiji i već sam počinio fizički napad. Prvotno, mislio sam da tip dolazi kako bi me zatražio da se fotografiramo. Ja volim fanove, ali ukoliko želite doći do mene i pričati sranja, udarit ću vas kao što bih udario bilo koju osobu koja se tako ponaša.‘‘, ovo je izjava Seana Stricklanda nekoliko dana uoči meča protiv Israela Adesanye na UFC 294 eventu održanom ranije ovaj mjesec.

Iako po Seanovoj priči situacija djeluje podosta ozbiljno i Strickland je zahvalio nepoznatom tipu jer ga nije prijavio policiji, Dana White brzo je ‘‘spustio loptu na zemlju‘‘.

‘‘Znate li odakle su došle vijesti da je on udario navijača? Da, došle su od njega (Stricklanda). On je preuveličao tu priču i zapravo se šalio. Nema nikakvih problema između njega i tog fana. Ulazeći u cijelu ovu priču, znao sam kako će ovaj tjedan izgledati. Da, pripremili smo se na sve ovo i sada imamo ljude oko Stricklanda koji će se pobrinuti da više ne udara ljude u trbuh, čak i ako se radi o šali.‘‘, poručio je White, ali činjenica da je okružio Stricklanda dodatnom pratnjom, odavala je dojam da situacija ipak nije bila tako bezazlena.

Kasnije, točnije nakon što je event završio, isplivali su još neki detalji, a spominjalo se kako je malo nedostajalo da Jared Cannonier uistinu uskoči kao zamjena za Stricklanda. Navodno je Stricklandov incident s ‘‘Izzjevim‘‘ fanom mogao izazvati otkazivanje meča između Stricklanda i Adesanye, a gostujući u MMA Houru, Cannonier je otkrio što se točno dogodilo.

‘‘Probudio sam se u utorak, odrađivali smo prijavu u hotelu, a ja sam naišao na Seana. On je potpisivao postere i svima nam je pričao onu priču koju je ispričao i javnosti. Jedan od fanova pričao je sranja, a Sean mu je zadao dobar udarac u tijelo. Postojala je mogućnost da se situacija zakomplicira jer znate kakvi su neki ljudi. Pokušavaju pridobiti pažnju, a neki se žele i naplatiti takvim situacijama. To je ono što sam ja čuo.‘‘, pričao je Cannonier, a onda je došao do interesantnijeg dijela priče.

‘‘Čuo sam tu priču direktno od Seana, a dan kasnije dobivao sam vijesti od raznih izvora koji su mi govorili da je borba Stricklanda i Adesanye u opasnosti. Naglašavali su mi da ostanem spreman. Ja sam nastavio sa svojim danom i bio sam spreman boriti se protiv bilo koga, a naravno da sam bio spreman i pobijediti. Bilo je blizu otkazivanja meča. John Crouch (Jaredov trener) trebao je letiti za Australiju. Došao je čak i na aerodrom i bio je u procesu dolaska u Sydney. Međutim, onda je pronašao video s konferencije za medije i čuo je kako Sean govori da će se ipak boriti. Tada je Crouch odustao od leta u Sydney i tu je završila ta priča. Nikakve informacije nisam dobivao direktno od UFC-a. Čuo sam glasine od svojih izvora. Bilo bi zabavno da sam se mogao boriti i bio sam spreman spasiti dan. Bila je to luda situacija.‘‘, objasnio je Cannonier kako je skoro došao do nove prilike boriti se za titulu.

Ovako ga vjerojatno jedna pobjeda dijeli od ‘‘title shota‘‘, a preostaje nam vidjeti s kime će ga UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ upariti.

Linker
06. svibanj 2024 21:17