UFC

Jared Cannonier samouvjereno: ‘Adesanya i Whittaker samo čuvaju moje mjesto‘

Sep 28, 2019; Copenhagen, DEN; Jared Cannonier (blue gloves) is interviewed after defeating Jack Hermansson (not pictured) during UFC Fight Night at Royal Arena.,Image: 474026868, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
‘‘Killa Gorilla‘‘ jednu je pobjedu udaljen od napada na pojas UFC-ove srednje kategorije

Uistinu zastrašujuća pojava u srednjoj kategoriji, svakako je Jared Cannonier. Trećerangirani izazivač srednje kategorije, nekoć je nastupao u teškoj i poluteškoj kategoriji, a 2018. godine odlučio je debitirati u srednjoj kategoriji.

Četiri pobjede, od toga tri nokautom, te poraz samo od Roberta Whittakera, njegov su rezime unutar kategorije. Cannonier je sve ozbiljniji kandidat za napad na titulu, a ništa manje od toga niti ne očekuje. Naravno, prije eventualnog napada na pojasa, čeka ga borba protiv Dereka Brunsona. Cannonier i Brunson obračunat će se ovaj vikend na UFC 271 priredbi, a pobjednik tog meča, gotovo sigurno bit će sljedeći izazivač.

''Da, očekujem 'title shot'. Tko je drugi u konkurenciji? Nema nikog drugog. Ne postoji neki drugi jasni izazivač. Ovo je meč trećerangiranog i četvrtorangiranog.'', osvrnuo se Cannonier tijekom konferencije za medije.

Naravno da će pobjednik meča između Cannoniera i Brunsona pomno pratiti što se događa u glavnoj borbi UFC 271 priredbe. Israel Adesanya branit će svoj pojas protiv Roberta Whittakera i sljedeći izazivač može puno naučiti iz tog meča. Ipak, Cannonier ističe kako mu je svejedno tko će pobijediti.

''Nije me briga, kako god završilo. Ne zamaram se porazom od Roberta u smislu da jedva čekam položiti svoje ruke na njega, niti imam neku neutaživu želju da se borim s Izzyjem. Borba je borba, tko god bude s druge strane, dat ću sve od sebe da pobijedim. Znam da bi fanovi rado gledali bilo koji od ta dva potencijalna meča. Ako jedan od njih bude idući, ovaj drugi će poslije doći na red. Obojica su tu, ponajbolji su borci na svijetu, ali samo čuvaju mjesto (na vrhu) za mene.'', samouvjereno je rekao Cannonier.

Svjestan je Cannonier kako ga ne čeka lak zadatak već ovog vikenda. Derek Brunson u nizu je od pet pobjeda, a plan mu je savladati Cannoniera, zaim osvojiti pojas i umiroviti se. Motivacija je velika, kao i njegovo samopouzdanje nakon pet uzastopnih pobjeda, no Cannonier vjeruje da će ga nadjačati.

''On zna hrvati, a navodno može jako i udariti. Ali, znao je i završiti nokautiran također.'', rekao je Jared o svom protivniku.

O čemu je još Cannonier pričao pred predstavnicima media, možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
14. svibanj 2024 07:20