UFC

Jared Gordon teško pokraden protiv Pimbletta? Objavljene sudačke kartice i službena statistika

  Paddy Pimblett, Jared Gordon

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sada je već lakše za procijeniti situaciju

Paddy Pimblett upisao je sinoć četvrtu pobjedu pod okriljem UFC organizacije u isto toliko nastupa. No, ovoga puta će se još dugo vremena pričati o toj borbi, ne radi briljantnog nastupa, već radi kontroverzi vezanih za samu sudačku odluku. Iako je Paddy proglašen pobjednikom, mnogi su se složili s time da je ovo potencijalna krađa od strane sudaca, te da je Jared Gordon tu teško oštećen.

Drugu rundu su sva tri suca dala Pimblettu, tako da su prva i treća runda zapravo te oko kojih se vodi najviše polemike. U prvoj rundi agresivniji i aktivniji je bio Paddy, koji je i bacio više udaraca, no većina ih je završila u bloku Jareda Gordona. S druge strane Gordon je pogađao čisto u glavu, te sjajno amortizirao Paddyjeve udarce.

Treća runda Jared je imao kontrolu uz žicu kaveza, upisao rušenja te uzeo leđa protivniku. Iako nije bio previše aktivan niti se trudio završiti borbu, već je djelovalo kao da krade vrijeme, kontrolirao je Paddyja i uzeo bodovnu rundu. Sudačke kartice sada su dostupne javnosti, te možemo vidjeti da su Paddyju dva od tri suca dana prvu rundu, jedan mu je dao treću rundu, a sva tri su mu dodijelila drugu rundu. Tako je krajnji ishod bio 29-28, 29-28, 29-28 za Pimbletta.

Objavljena je i službena statistika, gdje se može vidjeti da je u postocima Jared Gordon u gotovo svih segmentima borbe bio bolji. Primjerice, Gordonov postotak za "Total Strikes" je 70%, dok je Paddyjev 50%. Također, "Significant Strikes" je na Gordonovoj strani s 57%, dok je Paddy ovdje imao 41% uspješnosti. Zanimljiv podatak je taj da je Gordon imao 6:28 minuta kontrole, dok je Pimblett imao samo 35 sekundi.

Je li Gordon pokraden ili ne, najbolje je procijeniti samostalno. Treba uzeti u obzir i to da statistika prikazuje ukupnu uspješnost boraca, dok suci boduju rundu po rundu, a ne cjelokupan dojam.

Linker
16. svibanj 2024 19:01