UFC

Jeremy Stephens pred borbu s Rodriguezom: 'Ako ga ne ubijem, kao da ništa nisam napravio'

Rodriguez vs. Stephens
 screenshot/Youtube
Nešto manje od mjesec dana nakon što je njihova borba na Fight Nightu u Mexico Cityju neslavno završila, Jeremy Stephens i Yair Rodriguez ponovno će ući u UFC-ov kavez. No, ovaj put će to biti uz puno više početnih tenzija, što se lako da zaključiti po Stephensovim izjavama.

Jeremy Stephens (28-16, 15-15 UFC) bio je vrlo raspoložen za razgovor s novinarima nakon što je u Bostonu odradio otvoreni trening pred UFC on ESPN 6 priredbu koja se održava u noći s petka na subotu (18. na 19. listopada). Točno četiri tjedna nakon što je neslavno završila njegova borba protiv Yaira Rodrigueza, koja je predvodili Fight Night u Mexico Cityju, ova dvojica ponovno će se naći jedan preko puta drugog u kavezu. Stephens to jednostavno ne može dočekati, što se lako zaključi posebno nakon što je objasnio u kakvo je stanje doveo svoj mentalni sklop.

"Osjećam se dobro, spreman sam za ovo. Smiren sam kao bomba koja tek treba eksplodirati. Ako ga ne ubijem, kao da nisam ništa niti napravio", rekao je Stephens pripadnicima medija koji su ga okružili u velikom broju. Oni koji se nalaze u Bostonu kažu kako ova borba privlači zapravo više pažnje od one koja predvodi program, a u kojoj će se boriti Chris Weidman i Dominick Reyes.

Razlog za to je naravno povijest odnosa ova dva borca. Ona zapravo nije duga jer datira na prošli mjesec, ali sve se dovoljno intenziviralo da netrpeljivost između njih može primijetiti i slučajni prolaznik. Za one koji možda ipak nisu toliko upućeni vrijedi spomenuti da je njihova borba od 21. rujna završila nakon samo 15 sekundi. Rodriguez je Stephensa pogodio prstom u oko, ovaj nije mogao nastaviti borbu koja je prekinuta i poništena. No, Meksikanac je već u kavezu verbalno napao Jeremyja da je sve odglumio. Tako je sve to postalo vrlo osobno.

"Svaka borba je meni osobna, svaki protivnik je tu da bi oduzeo hranu sa stola moja djece. Ja gledam na to kao da netko dolazi u moju sobu, uzima stvari sa stola i udara mi dijete. Svaki put kad ulazim unutra borim se za svoju obitelj. Ovo nije igra, ako pobijediš dobivaš drugačiji ček. Volim ovo raditi, ali ovo nije sport, ovo je prava borba gdje ti čovjek pokušava otkinuti glavu", pokušao je Stephens dokazati kako je sličnog stava za svaku svoju borbu. No, sam govor tijela daje do znanja da to nije tako.

Posljednji put kad su se ova dva borca našla u blizini, došlo je do okršaja u predvorju hotela. Snimke koje su se tim putem pojavile otkrile su kako se Rodriguez obratio Stephensu, nakon čega ga je ovaj odgurnuo. Ozbiljniji sukob spriječili su organi reda i članovi timova boraca.

"Ne volim ostavljati takav dojam, ali to se dogodi kad me provociraš. Mislio sam da želi biti cool sa mnom, doći do mene i tražiti da ponovimo, ali nije bilo tako. Pogledajte što se dogodilo kad sam ga gurnuo, oči su mu se promijenile. Da je netko mene gurnuo pred mojom obitelji, policajci bi ih morali zvati i reći kako imaju neke optužnice, jer mene nitko ne bi mogao tako gurnuti u javnosti. On je samo dokazao da su svi kod njega u obitelji kujice. To ću dokazati u borbi."

Za razliku od borbe u Meksiku, koja je bila ugovorena na pet rundi, ovog puta maksimalan broj dionica borbe je tri. Upitan je Stephens smatra li kako su mu prvobitna pravila više odgovarala.

"On je borac koji se brže potroši i prema tome bi se dalo zaključiti kako mu odgovara borba na tri runde više nego meni. No, to neće biti slučaj, ja sam ovdje da bih razuvjerio jako puno sumnjičavih ljudi. Došao sam biti ono što sam ja kad sam opušten i kad radim što volim. Ja sam hodajuća borilačka highlight kompilacija. Mogu nokautirati svakog borca na svijetu. Kad radim prave stvari na pravi način, ja pobjeđujem. Gubio sam borbe bliskim odlukama, na račun jednog rušenja ili nečega sličnog tome. On neće dobiti priliku za tako što. Mogu proći kroz sve njegove najbolje udarce, on kroz moje ne može. Mogu ga završiti u bilo kojem trenutku borbe. Vidjet će kako je borba protiv mene nešto potpuno drugačije nego ono što je doživio do sada", najavio je Jeremy, koji će po 32. put ući u Octagon. Po tome su bolji od njega tek Donald Cerrone i Jim Miller.

Linker
13. svibanj 2024 19:18