UFC

Jeremy Stephens prozvao Zombija: "Trenutno ne postoji uzbudljivija borba!"

Jeremy Stephens i Chan Sung Jung
Chan Sung Jung nije morao dugo čekati na prve prozivke, nakon što je više nego impresivno savladao Renata Moicana u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 154. Za sada najzanimljivija došla je od strane Jeremya Stephensa, uz podosta jaku poruku.

Prije subotnje borbe u Greenvilleu, Chan Sung Jung (15-5, 5-2) nalazio se na 12. mjestu službene UFC ljestvice perolake kategorije. No, kako je njegov protivnik Renato Moicano bio petoplasirani, mogao bi čak skočiti do te pozicije, posebno jer je pobjedu ostvario impresivnim nokautom u prvoj minuti. A onda se odmah otvaraju opcije za neke zanimljive borbe. Jednu od njih ponudio je trenutno sedmopostavljeni borac na ljestvici, Jeremy Stephens.

"Spreman sam iduće se boriti protiv Korean Zombiea! Hajde Dana White, Sean Shelby i UFC, to je trenutno najuzbudljivija borba koju možete organizirati. Čestitam na brzo obavljenom poslu i vidimo se uskoro", napisao je "Lil' Heathen" u svojoj objavi na Twitteru.

33-godišnji Stephens (28-16, 15-15 UFC) već je godinama u vrhu, no do sada je redovno zastajao na posljednjem ili pretposljednjem koraku pred eventualnu borbu za titulu. Trenutno se nalazi u nizu od dva poraza, dok je prije tog naredao tri pobjede. Time je zapravo prišao nikad bliže vrhu, no onda ga je prvo nokautirao Jose Aldo, da bi mu drugi poraz u nizu nanio Zabit Magomedsharipov u ožujku. Ipak, zbog svoje atraktivnosti i spremnosti boriti se neovisno o protivniku, njegov posao je siguran. Ne bi nikoga iznenadilo ukoliko mu UFC ispuni ovu želju.

Što se tiče Korean Zombieja, njegov dosadašnji UFC rezime izgleda sjajno. Jedan poraz doživio je od tada nedodirljivog Josea Alda u borbi za titulu, dok mu je drugi u studenom prošle godine nanio Yair Rodriguez. Riječ je o onoj fantastičnoj borbi u kojoj je korejski borac imao prednost na sudačkim karticama, da bi samo dvije sekunde prije kraja izgubio spektakularnim nokautom.

Linker
19. svibanj 2024 03:06