UFC

Jeremy Stephens vraća se idućeg mjeseca, po prekid lošeg niza borbom protiv velikog potencijala

Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar
 screenshot/YouTube
Za idući mjesec ugovorena je borba perolake kategorije između Jeremyja Stephensa i Arnolda Allena

Unatoč tome što se nalazi u nizu od četiri poraza, Jeremy Stephens (28-18, 15-17 UFC, 1NC) ne namjerava stati s borbama protiv boraca iz vrha ili nadolazećih potencijala. Tako je u izuzetno teškoj situaciji odlučio prihvatiti vrlo zahtjevnu borbu. Na UFC-ovom Fight Nightu, koji će se 7. studenog održati u APEX kompleksu, borit će se protiv Arnolda Allena.

26-godišnji Allen (16-1, 7-0 UFC) veliki je potencijal perolake kategorije, čemu u prilog svakako govori njegov niz. I dok bi se očekivalo kako bi sa 7-0 ipak trebao dobiti nekoga bolje plasiranog od sebe ili drugog borca sličnim pretenzija, preko kojeg bi mogao doći bliže poziciji kandidata za izazivača, Arnold će se boriti protiv borca u očitom padu. Britanac je posljednji put nastupio u siječnju ove godine, kad je bio bolji od Nika Lentza, a na službenom rankingu kategorije se trenutno nalazi na osmom mjestu.

Zapravo je taj ranking jedini podatak kojim se može opravdati uparivanje borca s četiri poraza u nizu protiv borca s nizom od sedam uzastopnih slavlja. Naime, 34-godišnji Stephens je plasiran samo jednu poziciju ispod njega, unatoč tome što mu posljednje pobjeda datira još na veljaču 2018. godine. U međuvremenu je gubio od Josea Alda, Zabita Magomedsharipova, Yaira Rodrigueza i Calvina Kattara. Ovaj posljednji poraz doživio je u svibnju, vrlo ružnim nokautom.

Priredba na čijem će se programu naći ova borba planirana je s ogledom Thiaga Santosa i Glovera Teixeira kao "main eventom".

Linker
19. svibanj 2024 00:51