UFC

Jiri Prochazka objasnio zašto misli da Alex Pereira nije dobar borac: ‘Ja nisam najbolji, ali sam bolji od njega‘

Jiří Procházka

 JAN ZÁTORSKÝ/MFDNES + LN/Profimedia
Jiri je progovorio i o vremenu kada je bio primoran napustiti pojas, a priznao je da to nije bila njegova ideja

Idućega nas mjeseca očekuje UFC 295 priredba, koja nam osim vjerojatno i najveće borbe u povijesti između Stipe Miočića i Jona Jonesa, donosi i okršaj za titulu u poluteškoj kategoriji. Jiri Prochazka se oporavio od teške ozljede te ga je UFC upario s Alexom Pereirom, a ulog je dakako već spomenuta titula.

U nekoliko je navrata Prochazka rekao kako će protiv Pereire željeti dokazati kako je on najbolji ‘‘stand up‘‘ borac u poluteškoj kategoriji, a jučer je imao zanimljivu izjavu. Naime, Prochazka je rekao kako Pereira po njemu nije dobar borac.

‘‘Sve je ovo za mene jedna prekrasna priča i veliki izazov. Ovo moram reći, ali Alex Pereira po meni nije dobar borac. Mislim da jednostavno ne zna hrvati i ne zna se boriti na podu, ali itekako zna što radi na nogama. Bit će mi zadovoljstvo natjecati se s njim na nogama. Gore je dobar, ali u hrvanju i svemu ostalome, nije. Previše se fokusira na udaranje. Ja osobno nisam najbolji hrvač, ali sam bolji od njega‘‘, rekao je Jiri za Shak MMA.

Svima nam je poznata priča kako je Jiri nakon ozljede odlučio ne zadržavati kategoriju i napustiti pojas, no sada je priznao kako to ipak nije bila njegova ideja:

‘‘Mislim da je sada pravo vrijeme da pričam o tome jer je sada već iza mene. Jedna stvar koju mogu reći jest da to nije bila moja ideja, ali pristao sam na to. Pristao sam jer vjerujem da kada se vratim u kavez nakon svih tih stvari, da ću opet uzeti tu titulu‘‘, zaključio je Jiri.

Linker
18. svibanj 2024 06:06