UFC

Jiri Prochazka poručio Abdelazizu i Usmanu o prelasku u polutešku: ‘Neće biti lako koliko vi mislite‘

Jiri Prochazka

 NICHOLAS YEO/AFP/Profimedia
Prvak smatra kako Usman ne bi dobro prošao u poluteškoj

Jiri Prochazka je jedan od rijetkih istinskih ‘samuraja‘ na UFC-ovom rosteru, koji za sebe kaže kako je spreman boriti se bilo kad i protiv bilo koga, bilo gdje. Vjerojatno je upravo to razlog zbog kojeg novi kralj poluteške kategorije nije odbio mogućnost potencijalnog meča protiv prvaka velter kategorije i prvog ‘P4P‘ borca svijeta, Kamarua Usmana.

Već je ranije Usmanov menadžer Ali Abdelaziz govorio o tome da bi Kamaru mogao potencijalno otići čak dvije kategorije iznad i napasti pojas, a razlog tome je prijateljstvo s prvakom srednje kategorije Israelom Adesanyom.

Iako obojica Usman i Abdelaziz guraju narativ kako će Usman uskoro prijeći u polutešku i napasti pojas, prvak Prochazka ih je nedavno upozorio da to neće biti toliko lagano koliko oni misle.

‘‘Vidio sam ga na priredbi, on je odličan borac i poštujem ga. Ali ako želi borbu protiv likova iz poluteške, to neće biti lagano kako on misli.‘‘, rekao je Jiri.

Usman je trenutno fokusiran na obranu titule protiv Leona Edwardsa: ‘‘Prvo želim obraniti titulu, pa ću onda razmišljati o toj borbi. Volim izazove, to je druga kategorija, ali ja ne vjerujem u kategorije jer se uvijek svodi na to tko je najjači na svijetu, a mene to zanima‘‘, rekao je.

Hoće li UFC dopustiti ovakve stvari ćemo tek vidjeti, no s obzirom da se radi o prvom ‘P4P‘ borcu svijeta, ništa ne bi bilo nemoguće.

Linker
18. svibanj 2024 11:08