UFC

Jiri Prochazka želi revanš protiv Pereire: ‘Moje izdanje protiv Rakića neće funkcionirati, ali znam se prilagoditi‘

Alex Pereira (lijevo) i Jiri Prochazka (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni češki poluteškaš vjeruje da bi revanš ponudio drukčiji ishod od prvog meča

Vrlo težak period imao je Jiri Prochazka tijekom 2023. godine. Sve je počelo krajem 2022. godine kada je Prochazka teško ozlijedio rame i napustio je titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

Uslijedio je dug oporavak od ozljede i mukotrpna rehabilitacija, a češki poluteškaš u kavez se vratio tek u 11. mjesecu protekle godine. Nažalost po Jirija i njegove fanove, nije to bio povratak iz snova.

Alex Pereira nokautirao je Prochazku u drugoj rundi borbe za pojas u poluteškoj kategoriji. Bio je to prvi Prochazkin poraz unutar UFC-ovog kaveza, a njegov sljedeći nastup čekali smo do prošlog vikenda i UFC 300 eventa.

Nakon prvih pet minuta borbe na UFC 300 priredbi, činilo se kako Prochazka ide ka novom porazu. Aleksandar Rakić dominirao je borbom. Sjajno je Srbin gađao ‘‘low kickovima‘‘, odlično je kontrolirao distancu i nije dopuštao Prochazki da ga ozbiljnije ugrozi.

Međutim, druga runda donosi kompletan preokret. Prochazka je ‘‘pritisnuo gas‘‘, počeo je s konkretnijim pritiskom, dok je Rakić istovremeno usporavao. Sve to dovelo je do Prochazkine pobjede nokautom u drugoj rundi, a Jiri je tom pobjedom skočio na prvo mjesto ljestvice izazivača. Prochazka se nada kako će mu pobjeda nad Rakićem omogućiti novi ‘‘title shot‘‘ i revanš s Pereirom.

‘Ne žalim zbog prvog meča. Prihvatio sam tu borbu jer je ‘main event‘ izmeđ Jona Jonesa i Stipe Miočića bio otkazan. Vjerovao sam kako je to moje vrijeme, iako sam imao jednu zdravu ruku i mučila me infekcija stafilokokom. Bilo je tu puno problema, uzimao sam antibiotike itd., ali sebi sam rekao: ‘Idemo proći kroz sve to i dati sve od sebe te pritom vjerovati, vjerovati i vjerovati‘. Ali sljedeći put moram biti profesionalniji. Želim dati sve od sebe što znači da moram biti zdrav za svaki meč.‘‘, započeo je Prochazka u MMA Houru, a potom je dodao:

‘‘Volio bih se boriti za titulu. Mislim da moje izdanje u meču protiv Rakića neće funkcionirati. Konstantno sam primao udarce, a to ne funkcionira protiv Pereire. Ali ljudi moraju shvatiti da ja znam kako usmjeriti borbu sukladno borcu s kojim se borim. Drukčije ću se boriti s nekim drugim borcem. Želim se boriti što prije. Ako će to biti za titulu protiv Alexa, spreman sa boriti se u Brazilu za dva tjedna. Također sam spreman i za neki drugi datum.‘‘, zaključio je Jiri.

U redu za napad na titulu svakako je i Magomed Ankalaev, a nama preostaje vidjeti koga će UFC odabrati kao sljedećeg Pereirinog izazivača.

Linker
26. travanj 2024 03:59