UFC

Joanna otkrila što će je vratiti u Octagon: ‘Pune tribine, više novca i borba za titulu!‘

Joanna Jedrzejzyk
 Instagram
Bivša UFC prvakinja tvrdi da nije umirovljena, no borit će se samo pod posebnim uvjetima

Dobitnica nagrade za najbolju MMA borbu 2019. i prve polovice 2020. godine, Joanna Jedrzejczyk, trenutno nije u borbenom modu. Nije potrebno provesti dugo vremena na njenom Instagram profilu da bi se vidjelo kako je odlučila uživati u životu što bolje može. U dvorani ju se baš ne može vidjeti, zapravo najviše vremena provodi kod kuće u Poljskoj. Karijeru ipak nije završila, ali isto tako nije niti nešto previše motivirana za obavezni povratak u Octagon i to što prije. Dojam je kako joj tako nešto u ovom trenutku zapravo nije potrebno.

U razgovoru za SCMP MMA Joanna je otkrila koja su tri uvjete koja se moraju poklopiti da bi ju ponovno vidjeli u Octagonu. Prvim od njih dala je do znanja kako uz trenutne uvjete održavanja priredbi njen nastup neće biti moguće osigurati.

"Nema sporta, niti jednog sporta, bez fanova. Znate kakvu interakciju imam s ljudima, uvijek mi je potrebna ta neka dodatna motivacija, dodatni izvor energije. Možda bih se i mogla boriti bez fanova, ali jednostavno ne želim. Želim ostati na odmoru i jednostavno čekati. Uistinu vjerujem da će ovo sve uskoro biti iza nas", otkrila je za početak Poljakinja.

Joanna iza sebe ima nagradu za borbu godine te vjeruje kako automatski time ima dobru poziciju za pregovore. Njima namjerava osigurati veća primanja za iduću borbu.

"Ne želim da na mene gledate kao na ludi osobu, no sve je ovo posao. Iza svega mora biti novac. U svojoj prošlog borbi sam pružila paklenu izvedbu. Weili i ja smo bile sunaslovna borba, no zapravo mislim kako smo na kraju mi bili prava priča tog programa. Nakon takve borbe svakako zaslužujem više novca, veći dio kolača. Neću javno prigovarati poput nekih drugih boraca. Na rosteru je preko 500 boraca, no vjerujem kako sam ja važan dio ove kompanije", još je jedna stavka na koju po mnogima ima pravo.

Posljednje će ipak biti najteže ostvariti. Naime, Joanna traži borbu za titulu. Nju je protiv Weili Zhang umalo osvojila, po mnogima je i trebala, no piše se poraz. To joj je četvrti poraz u posljednji šest borbi i ujedno četvrti poraz u nizu kad su u pitanju borbe za titulu. UFC će sigurno smatrati da ona mora barem jednom impresivnom pobjedom ponovno izgraditi svoj put. Ona se s tim ne slaže i spremna je čekati tu borbu koliko god je potrebno.

"Razgovarat ćemo kad sjednemo za stol. Ja sam sretna u UFC-u i imam osjećaj da me ljudi vole. S pojasom ili bez njega, vole me. I želim ovo nastaviti raditi za njih. Konstantno slušam kako sam umirovljenja, no nisam! Samo sam si uzela vremena. Borila sam se dva ili tri puta godišnje, no to više neće biti tako. Odlučila sam držati do sebe, svog tijela i uma. Postoje vrlo visoke šanse da ću se boriti u 2021. godini. No, ako se to ne dogodi, sjesti ću i čekati. Želim se boriti, ali sve mora biti na pravom mjestu", zaključila je, ipak ostavivši malo prostora da možda borba za titulu nije krajnji uvjet.

33-godišnjakinja je i dalje najuspješnija borkinja u povijesti svoje kategorije te svakako jedna od najuspješnijih prvakinja u MMA povijesti. Titulu je, prije nego što joj ju je oduzela Rose Namajunas, obranila ukupno pet puta.

Linker
19. svibanj 2024 20:33