UFC

Jon Anik propituje Cejudove motive za povratak: ‘Mislim da novac tu ima puno utjecaja‘

Henry Cejudo 

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ovom komentatoru nije baš jasno što je to navelo bivšeg prvaka na povratak u baš ovom trenutku

Idućega tjedna se na UFC 288 priredbi u kavez vraća Henry Cejudo. Bivši dvostruki UFC prvak se 2020. godine umirovio i rekao kako se više neće natjecati u MMA-u, no izgleda da je ipak ugledao priliku da se vrati i ponovno zasjedne na tron barem jedne od kategorija. Protiv Aljamaina Sterlinga se bori za titulu u bantam kategoriji, tako da nas sigurno čeka odličan meč.

Međutim, UFC-ovom komentatoru Jonu Aniku nisu u potpunosti jasne Cejudove namjere oko ovog povratka. Nije mu jasno zbog čega se Cejudo baš u ovom trenutku odlučio vratiti u profesionalni sport, a svoje špekulacije je iznio za MMA Junkie:

‘‘Zašto se baš sada vraćaš? Je li ti cilj postati ‘C4‘ i boriti se protiv Alexandera Volkanovskog ili Yaira Rodrigueza i postati trostruki prvak te to nadodati na svoje olimpijsko zlato? Je li ti cilj pobijediti Aljamaina Sterlinga, koji će, ukoliko te pobijedi, postati najbolji borac bantam kategorije u povijesti? Vraćaš li se iz isključivo financijskih razloga?‘‘

‘‘Mislim da nam neće ništa otkriti jer je i dobar agent za nekretnine. Mislio sam da će mu to biti izvor prihoda nakon karijere, no on je monetizirao svoj YouTube kanal. Henry je briljantan um borilačkog sporta. Ne znam zbog čega se sada točno vraća, ali mislim da novac ima jako puno utjecaja na to‘‘, dodao je.

Cejudovi motivi su vjerojatno poznati samo njemu. Iako je sigurno u pitanju i dobar novac, teško da bi se vratio da nema neke sportske motive. Kakav će se Cejudo pojaviti, saznat ćemo već idućega tjedna na UFC 288 priredbi.

Linker
15. svibanj 2024 20:46