UFC

Jon Jones i Chris Weidman razmijenili riječi na Twitteru

 

Još tri tjedna dijele Jona Jonesa od nove borbe u kojoj će braniti svoju poluteškašku titulu, no to ne znači da UFC-ov prvak ne drži oko na ostalim izazivačima, pa tako i novopečenom članu poluteške divizije, Chrisu Weidmanu.

Weidman, bivši prvak srednje kategorije i čovjek koji je detronizirao Andersona Silvu, prošlog je tjedna najavio da će karijeru nastaviti u kategoriji do 93 kilograma. Potencijalni dvoboj Weidmana protiv Jonesa zaintrigirao je maštu fanova, pa je tako jedan korisnik na Twitteru napisao kako bi rado volio gledati upravo taj meč. Ovo je bilo dovoljno na društvenim mrežama aktivnom Jonesu da uputi poruku Weidmanu i da mu do znanja kako je spreman s njim se obračunati u Octagonu.

"Chris zna gdje ću ga čekati", komentirao je Jones ispod orginalne objave obožavatelja.

Nekoliko sati kasnije oglasio se i Weidman kratkom porukom.

"Ja stižem", odgovorio je Weidman.

Wedimana u akciji nismo vidjeli studenog kada je na UFC 230 priredbi nokautom poražen od Jacarea Souze. Za 34-godišnjaka iz Long Islanda bio je to četvrti poraz u posljednjih pet borbi. Iako od gubitka titule srednje kategorije nije ostvario dobre rezultate Weidman vjeruje da će se njegove tehničke i fizičke kvalitete dobro uklopiti u novu kategoriju te biti realna prijetnja za Jonesa.

"Iskreno, mislim da predstavljam veliki problem sa svojim hrvanjem i jiu-jitsom. Također sam dugačak i posjedujem snagu u rukama. Pogotovo u poluteškoj kategoriji, to bi mogla biti moja prednost. Mislim da ću udarati još jače. Na papiru, moje hrvanje i grappling su bolji od njegovog", objasnio je Weidman u razgovoru s novinarima na UFC 238 priredbi prošlog tjedna.

S kim će se se Weidman obračunati u svom poluteškakškom debiju zasada nije poznato, ali prvu borbu planira odraditi u studenom.

Što se Jonesa tiče, njega 6. srpnja očekuje borba protiv Thiaga Santosa na UFC 239 priredbi u Las Vegasu. Bit će mu treća obrana naslova u posljednjih sedam mjeseci nakon što je u prosincu porazio Alexandera Gustafssona, a zatim u ožujku i Anthonyja Smitha.

Linker
20. svibanj 2024 15:54