UFC

Jon Jones želi borbu protiv Alexa Pereire: ‘To bi bila najveća borba u povijesti MMA-a‘

Jon Jones

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Pereira je odgovarao na pitanja fanova i djeluje prilično otvoreno prema Jonesovim željama

Alex Pereira čuo je Jona Jonesa glasno i jasno.

Trenutni UFC prvak u poluteškoj kategoriji reagirao je u petak na pitanja fanova na UFC-u 301 u Rio de Janeiru nakon komentara koje je Jones dao o potencijalnom susretu između dvojice vlasnika pojaseva. U dugom nizu objava na društvenim mrežama, Jones je iznio svoje argumente zašto bi radije obranio svoj UFC naslov teške kategorije protiv Pereire nego unificirao naslov protiv privremenog prvaka Toma Aspinalla.

Kada su mu predstavljeni Jonesovi komentari, Pereira se nije povukao pred izazovom.

"Rekao je da želi ovu borbu, a moj je posao boriti se. Na promociji je da odluči, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekao je Pereira.

"Nakon moje posljednje borbe rekao sam da se želim boriti u teškoj kategoriji, ali nisam dobio odgovor od UFC-a, pa sam nekako to zaboravio i moji su se planovi promijenili. Ali sinoć sam dobio ovu poruku od Jona Jonesa, pa ne znam hoće li to možda promijeniti buduće planove. Postati prvak u tri kategorije vrlo je teško i malo ljudi to pokušava, ali ako imam tu priliku, samo želim donijeti radost svima i bolji život svojoj obitelji."

Osim što je vlasnik pojasa u poluteškoj kategoriji, Pereira je bivši prvak u srednjoj kategoriji i bivši prvak u dvije kategorije u GLORY Kickboxingu. Nedavno je predvodio UFC 300 s nokautom u prvoj rundi protiv Jamahala Hilla, dodajući petog bivšeg prvaka na svoj popis pobjeda koji uključuje Jirija Prochazku, Jana Blachowicza, Israela Adesanyu i Seana Stricklanda. Nakon UFC-a 300, Pereira je javno iznio ideju o testiranju sebe u teškoj kategoriji, ali je rekao MMA Fightingu u četvrtak da očekuje da će njegova sljedeća borba biti obrana pojasa protiv Prochazke.

Jones je također dvostruki prvak UFC-a, držao je pojas u poluteškoj kategoriji od 2011. do 2015. i ponovno od 2018. do 2020., prije nego što je osvojio naslov teške kategorije s gušenjem u prvoj rundi protiv Ciryla Ganea u ožujku 2023. godine. Rano u petak ujutro, napisao je na društvenim mrežama da bi borba protiv Pereire bila "apsolutno ogromna" i izjavio je da bi to "bila najveća borba u povijesti MMA-a".

"Ne postoji borba koja generira novac kao ta. Marketing bi bio lud", napisao je Jones.

"Tom (Aspinall) je bitan samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pereira je jedan od najvećih likova koje je sport vidio. Tom je konkurent koji je osvojio pojas protiv drugog konkurenta. Morali smo spasiti glavni događaj u Madison Square Gardenu. Razmišljam o znakovima dolara, nasljeđu, širem kontekstu ovdje. Ne o tome što obožavatelji iz Ujedinjenog Kraljevstva žele vidjeti."

Pereira se nikada nije natjecao iznad granice poluteške kategorije, ali je u petak rekao da ima 108 kilograma kad nije u kampu.

"Što dulje traje prelazak (u tešku kategoriju), bit ću bolje pripremljen za borbu u teškoj kategoriji", rekao je Pereira. "Težak sam, ali sam više jak nego težak. Mogu doći do težine koju želim u kratkom vremenu."

Linker
18. svibanj 2024 05:47