UFC

Jorge Masvidal priveden zbog napada na Colbyja Covingtona: Prijeti mu duga zatvorska kazna!

Jorge Masvidal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Popularni ‘‘Gamebred‘‘ doveo se u velike probleme zbog svog nekontroliranog bijesa

Može se reći kako je bilo pitanje vremena kada će Jorge Masvidal biti priveden zbog napada na Colbyja Covingtona prije dva dana. Prema izvješću policije, ''Gamebred'' je Colbyju zadao dva udarca šakom u lice, a pritom mu je izbio jedan zub. Covington se povukao u restoran jer je Masvidal navodno došao u društvu četvorice ili petorice muškaraca. ''Chaos'' je iz restorana nazvao policiju, a zatim im je rekao kako je napadnut od strane Masvidala.

Masvidal je sinoć uhićen zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda te će protiv njega vjerojatno biti podnesena kaznena prijava. Ukoliko ga sud proglasi krivim, moguća je zatvorska kazna do čak 15 godina te novčana kazna do 10 tisuća dolara. Trenutno je određena jamčevina od 15 tisuća dolara.

Ovaj slučaj mogao bi ozbiljno naštetiti Jorgeovoj karijeri. 37-godišnji borac svakako je u silaznoj putanji s tri uzastopna poraza, no pitanje je kakav će utjecaj imati sudska presuda na njegov nastavak karijere. Trenutno nije poznat službeni stav promocije u vezi ovog slučaja, no vjerojatno prikupljaju sve potrebne informacije prije donošenja ikakvih odluka ili iznošenja stavova.

Izuzev karijere borca, Masvidal se nedavno bacio i u promotorske vode. Pokrenuo je Gamebred Fighting Championship promociju, no Atletskoj komisiji u Nevadi nije se svidjelo njegovo ponašanje na ulicama Miamija. Masvidal je jučer imao saslušanje te se morao očitovati pred NAC-om (Nevada Athletic Commission) u vezi incidenta s Colbyjem.

''Moj slučaj je otvoren i stoga ne bih još trebao govoriti o tome, no pretpostavljam na što se referirate. Trenutno sam u sukobu s drugim borcem i ne mogu puno pričati o tome. Ako bi mogli odgoditi odluku o licenci, to bi bilo sjajno. Htio bih reći da mi je čast dobiti licencu u Nevadi. Borim se u Las Vegasu preko 10 godina. Svi znaju da je to glavni borilački grad na svijetu, a ovo je najorganiziranija komisija na svijetu. Borio sam se po cijelom svijetu, a promotorima i borcima nigdje nije dobro kao u Las Vegasu. Bio bi mi san dobivati licencu u Vegasu i dalje.'', rekao je Masvidal pred komisijom.

Inače, komisija razmatra ukidanje njegove licence za organizaciju borilačkih evenata u saveznoj državi Nevadi, no i oni su odlučili odgoditi odluku dok više detalja oko samog incidenta ne bude poznato.

Linker
18. svibanj 2024 08:08