UFC

Jorge Masvidal želi opasati pobjednika borbe za ‘BMF‘ pojas: ‘Nema smisla da to napravi netko drugi osim mene!‘

Jorge Masvidal

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @GAMEBREDFIGHTER)
Dwayne ‘The Rock‘ Johnson bio je taj koji je Masvidalu uručio pojas kad ga je on osvojio

Jorge Masvidal želi pokrenuti tradiciju s “BMF” pojasom kada se vrati u igru ​​na UFC-u 291 gdje će ga dobiti netko između Dustina Poiriera i Justina Gaethjea.

Masvidal je prvi "BMF" pojas osvojio u studenom (11. mjesec) 2019. godine kada je pobijedio Natea Diaza. Gotovo četiri godine kasnije, promocija će ponovno uvesti pojas za revanš između miljenika navijača Poiriera (29-7, 21-6 UFC) i Gaethjea (24-4, 7-4 UFC), koji će se sastati 29. srpnja (sedmi mjesec) u Salt Lake Cityju.

Dwayne “The Rock” Johnson omotao je pojas oko Masvidalova struka kada ga je osvojio, a sada “Gamebred” misli da je njegov red da bude taj koji će opasati pobjednika

"To bih trebao biti ja, nema smisla da netko drugi bude odabran umjesto mene. Ja bih to trebao dati pobjedniku, a pobjednik ove borbe dati pobjedniku (sljedeće borbe) i tako dalje i tako dalje. To bi trebala biti tradicija."

Predsjednik UFC-a Dana White rekao je da je vratio "BMF" pojas jer se Masvidal povukao u mirovinu ranije ove godine. Masvidal je rekao da nije bio konzultiran o odluci, ali nije imao problema s njom.

"Uopće me nisu pitali, ali nisam bio zatečen. Sviđa mi se to što će nastaviti nasljeđe. Sada sam u mirovini, ovi dečki će se boriti za pojas, jedan će otići u mirovinu. Nekome će opasati pojas.”

Što se tiče koga očekuje da napusti UFC 291 kao "BMF" prvak, Masvidal ima neke pristranosti prema dugogodišnjem prijatelju i suigraču iz American Top Teama Poirieru, koji je već jednom pobijedio Gaethjea tehničkim nokautom u četvrtoj rundi u borbi 2018. godine.

"Očito se jako naginjem prema Dustinu - ne samo zato što mu je prvi put isprašio guzicu i obrisao ga, nego mislim da će to učiniti drugi put i to još bolje. Dustin je jednostavno dobar, brate, i postaje sve bolji. Ja sam u dvorani i sve to vidim, jednostavno postaje brutalan. Mislim da će udariti Gaethjea jer će on pokušati nadoknaditi sve pogreške koje je učinio prošli put, ali da ne govorim previše, mislim da će ga Dustin iznenaditi s nekim novim stvarima na kojima radi i da će to završiti na sjajan način", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 13:56