UFC

Još jedna UFC borba otkazana zbog problema sa skidanjem kilograma

Raulian Paiva
 screenshot (YouTube, UFC)
Brazilac Raulian Paiva nije uspio doći niti na vaganje za UFC Fight Night 188

Neki borci nažalost nikad da nauče kad je vrijeme za prelazak u višu kategoriju. To često rezultira otkazivanjima borbi dan ili dva pred održavanje, ali često i s posljedicama za borce. Jedan od onih koji je doživio posljedice je UFC-ov borac muha kategorije, Raulian Paiva.

On se na UFC Fight Nightu 188 trebao boriti protiv Davida Dvoraka, no borba je otkazana nekoliko sati prije vaganja, nakon što je Paivi pozlilo te je morao biti pod hitno hospitaliziran. Upućeni govore kako je skidao za muha kategoriju izuzetno veliku količinu kilograma te da je došlo do prošle tijekom odrađivanja tzv. "weight cut" procesa. U ovom trenutni nije poznato kakvo je njegovo aktualno zdravstveno stanje.

Da bi stvar bila gora, za Paivu ovo nisu prvi problemi. Za svoju prošlu borbu uspio je doći do vaganja, no tamo je premašio granicu kategorije za nešto više od jednog kilograma. Unatoč već nekim ranijim problemima, kad je prolazio kroz teške procese, i za ovu je borbu odlučio ostati u diviziji do 57 kilograma, što se ovim putem pokazalo kao pogreška.

25-godišnji Paiva trenutno se nalazi unutar niza od dvije pobjede, nakon što je UFC karijeru započeo s dva poraza i glasio je za jednog od najvećih potencijala muha kategorije. Nakon ovoga sumnjamo da će mu UFC dozvoliti ostanak u istoj. Vjerojatno ga za iduću borbu čeka naredba o odlasku u bantam.

Paiva je ugovor izborio putem brazilske verzije Contender Series showa, a do sada je u profesionalnoj karijeri upisao 20 pobjede i tri poraza.

Linker
30. travanj 2024 22:37