UFC

Julian Erosa za najbolju dosadašnju borbu u 2022. nagrađen i dvostrukim bonusom

Julian Erosa

 screenshot
Sjajni borac perolake kategorije dodatno je profitirao padom vage svog protivnika

Jedan od svakako najzadovoljnijih ljudi nakon UFC Fight Nighta 200 sigurno je Julian Erosa, američki borac perolake kategorije i pobjednik borbe protiv Stevena Petersona, ujedno prve borbe glavnog programa sinoć održane UFC-ove priredbe.

Osim što je ostvario pobjedu, Erosa je nastupio u svakako najboljoj i najuzbudljivijoj UFC borbi u 2022. godini do sada. Peterson i on 15 minuta nisu stali nego su slali jedan na drugog sve što imaju u svom borilačkom asortimanu. Erosa je na kraju za nijansu bio bolji te je upisao petu pobjedu u svojih posljednjih šest borbi. No, ono još važnije dogodilo se nakon priredbe.

Borba Erose i Petersona apsolutno relevantno je proglašena borbom večeri. To bi inače trebalo donijeti po 50 tisuća dolara svakome od njih, no ovdje to nije bio slučaj budući da Peterson dan ranije nije zadovoljio granicu kategorije. Tako je i njegov dio pripao Erosi, koji tako odlazi kući s više novca nego što se mogao nadati. Naime, bonus od 100 tisuća dolara pri dolasku u Las Vegas sigurno nije očekivao. Njegov je to drugi bonus u dosadašnjoj UFC karijeri.

Preostala dva bonusa otišla su za najbolju izvedbu večeri. Neupitno zaslužen je onaj debitantu Chidiju Njoukaniju koji je nakon samo 16 sekundi završio borbu protiv Marca-Andrea Bariaulta, postavši isto tako prvi koji je Kanađanina savladao prekidom. Za drugi bonus bilo je pomalo napeto, jer je još nekoliko boraca odradilo impresivan nastup, no Shavkat Rakhmonov ipak ih je po mišljenju Dane Whitea svojom izvedbom nadmašio te i on odlazi kući nešto bogatiji. Neporaženom Uzbekistancu to je prvi bonus u UFC karijeri.

Linker
07. svibanj 2024 05:06