UFC

Kelvin Gastelum se oglasio nakon dugo vremena: ‘Pobjegao sam glavom bez obzira, promijenio igru‘

Kelvin Gastelum 

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Progovoiro je o razlozima izbivanja iz kaveza, ali i nekim životnim okolnostima

Od osmog mjeseca prošle godine u kavezu nismo vidjeli bivšeg izazivača u srednjoj kategoriji, Kelvina Gasteluma. Trebao se vratiti u nekoliko navrata, a čak je bila i dogovorena borba protiv Dricusa du Plessisa, no zbog ozljede je Kelvin morao povući se. Sada ga početkom prvog mjeseca čeka novi meč, a napokon je i progovorio gdje je sve bio i što je radio u ovih više od godinu dana.

Kelvin je posljednji puta nastupao u osmom mjesecu prošle godine kada je jednoglasnom sudačkom poražen od Jareda Cannoniera. No, nije baš bio uspješan u posljednjih šest mečeva gdje je nakupio čak pet poraza, a jednu pobjedu ima protiv Iana Heinischa u drugom mjesecu prošle godine. Bilo je očito da nešto ne štima s Kelvinom, a o tome je progovorio za MMA Junkie:

‘‘Kao prvo, Kalifornija. Morao sam pobjeći glavom bez obzira od tamo, sve je luđački skupo. To mi se dugo motalo po glavi tako da kad sam dobio prvu priliku da odselim, pobjegao sam odmah‘‘, započeo je.

‘‘Osim toga, morao sam promijeniti svoju igru. Moja karijera nije tekla onako kako sam želio. Napravio sam neke radikalne promjene, otišao sam u Arizonu gdje mi je jako neugodno kako bih dobio novu želju za ovime. Nije bila moja godina, ali ja sam optimistična osoba jer se oporavljam od ozljeda i započinjem novi kamp‘‘, objasnio je.

Gasteluma 14.1. očekuje talentirani Nassourdine Imavov, a u UFC-ovom Apexu će i predvoditi taj event.

Linker
17. svibanj 2024 11:29