UFC

Kevin Lee priznao da je ljubomoran na Seana O‘Malleyja: ‘Volio bih da sam ja tako birao mečeve‘

Sean O'Malley

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Nedavno otpušteni UFC-ov borac odao je počast Seanu O‘Malleyju za pravilan način izgradnje karijere

Unatoč nedavnom otpuštanju iz UFC-a, Kevin Lee uživa veliku pažnju medija. Nekoć veliki UFC-ov potencijal, brzo je pronašao novog poslodavca te je potpisao ugovor s Khabibovom Eagle FC promocijom.

29-godišnji Lee trebao je biti jedan od dugogodišnjih top boraca UFC-ove lake kategorije, no karijera mu je krenula nizbrdo 2017. godine. Lee je tada izgubio od Tonyja Fergusona, u meču za privremenog prvaka lake kategorije. Dvije pobjede, četiri poraz te pad na dopinškom testiranju, njegov su rezultat nakon toga. Otkaz je dobio krajem 11. mjeseca, no Kevin Lee tvrdi kako ne žali zbog toga. Ipak, iako ''Motown Phenom'' žali, borac iz Detroita ne skriva da bi neke stvari ipak promijenio. Lee tvrdi kako je Sean O'Malley odličan primjer kako se gradi karijera.

''Moram skinuti kapu Seanu O'Malleyju. On zna kako se ide prema gore i radi to na pravi način. Iskreno, volio bih da sam ja kopirao nekoliko stranica iz njegove knjige te da sam imao tu vještinu biranja mečeva i pružanja takvih nastupa. On to radi na pravi način.'', započeo je Lee prilikom gostovanja u ''The Schmozone'' podcastu, a zatim je dodatno pojasnio.

''Nisam ljut na njega. Malo sam ljubomoran i neću vas lagati. On se ne mora boriti protiv crnih pojaseva u jiu-jitsuu, a zatim u idućem meču protiv prvoklasnih boraca u stojci, bivših svjetskih prvaka u kickboxingu i nakon toga protiv hrvača. On to ne mora raditi i pomalo sam ljubomoran. Ali skidam mu kapu.'', dodao je Lee.

Sean O'Malley nerijetko je isticao kako se ne planira boriti s prvoklasnim borcima, sve dok ga UFC ne počne tako i plaćati. ''Sugar'' je upisao sedam pobjeda u osam UFC nastupa, no njegov rezime nije ispunjen rangiranim protivnicima i prvoklasnim borcima. Marlon Vera zapravo je njegov najkvalitetniji protivnik u dosadašnjoj karijeri, ali O'Malley je taj meč izgubio. Međutim, unatoč slabijoj konkurenciji i protivnicima koje je pobjeđivao, O'Malley je izgradio veliku popularnost zbog sjajnih nastupa koje pruža u takvim mečevima, ali i zbog svoje karizme.

Kevin Lee s druge strane samo je dvije godine stariji od Seana. Međutim, Lee iza sebe ima 18 UFC mečeva, a borio se s gotovo svim ''ubojicama'' iz lake kategorije. Charles Oliveira, Tony Ferguson, Edson Barboza, Rafael dos Anjos, Michael Chiesa, samo su neka od imena s kojima je ulazio u kavez. Još kao mladi i neprovjereni borac, Lee je snage odmjeravao s iskusnim borcima poput Trinalda, Prazeresa, Leonarda Santosa itd.

Ipak, Kevin je u devetom mjesecu napunio tek 29 godina i najbolje bi moglo tek slijediti za njega. Eagle FC promocija zasad obećava, a Lee bi mogao postati njihovo zaštitno lice. Debi ga čeka 11. ožujka, a protivnik će mu biti legendarni, ali davno potrošeni Diego Sanchez.

Linker
18. svibanj 2024 08:47