UFC

Khabib se teško navikava na novi način života: ‘Ne mogu pronaći nešto u čemu uživam kao u treningu‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Eagle Fc)
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti ovisnik je o treninzima

MMA javnost ostala je poprilično šokirana 24. listopada (deseti mjesec) 2020. godine. Khabib Nurmagomedov lakoćom je prošao kroz Justina Gaethjea, no to nije bio toliko velik šok, kao ono što je uslijedilo nakon meča.

Khabib Nurmagomedov već u kavezu obznanio je svoje povlačenje iz sporta, iako mu je samo jedna pobjeda falila da brojku zaokruži na 30. Dagestancu je otac preminuo ranije tijekom 2020. godine, a Nurmagomedov je dao obećanje majci kako će mu borba protiv Justina biti posljednja.

Teško su se UFC i Dana White nosili s tim potezom Khabiba i još uvijek ga pokušavaju privući velikim svotama novca. Khabib ipak jasno daje do znanja kako obećanje majci vrijedi više od bilo kakvog novca i okrenuo se nekim drugim poslovima.

Trenutno je okupiran ulogom promotora u svojoj Eagle FC promociji, a nerijetko ga viđamo u kutu boraca iz Dagestana. Trenerska i promotorska uloga dobro mu pristaju, ali Khabib je u razgovoru za službeni YouTube kanal Eagle FC promocije otkrio kako te životne promjene nisu bile lake.

''Bilo je to jako teško za mene. Još uvijek je teško. Ne mogu pronaći nešto u čemu uživam kao u treningu. Samo kad treniram, osjećam se dobro. Čak i na poslovnom sastancima, kad sklapamo dobre poslove i zarađujemo dobar novac, to mi ne daje istu energiju koju dobivam tijekom trening kampa. Zato sam nastavio trenirati, ali ne kao prije. Naravno, dio vremena posvećen je poslovnim projektima.'', objasnio je Nurmagomedov.

Umirovljeni dagestanski borac poznat je kao veliki vjernik i puno pažnje pridaje svojoj islamskoj religiji. Često je tijekom svoje karijere znao isticati kako postoje puno veće stvari od novca i slave, a još uvijek se teško nosi s činjenicom da je poznata osoba.

''Iskreno, to mi stvara nelagodu. Puno je minusa u vezi toga. Naravno, popularnost vam otvara neka vrata u biznisu, ali većinu vremena osjećam nelagodu, jer sve oči uprte su u vas. Jedino unutar svoje sobe i unutar svoje kuće, možete se osjećati slobodno. Čim izađete iz kuće, ne osjećate se slobodno.'', objasnio je Khabib nedostatke koje donosi globalna popularnost.

Njegov mentalitet i radne navike, nešto su što ga je izdvajalo od ostalih boraca i zbog čega je ostao neporažen tijekom 29 profesionalnih nastupa. Khabib je poznat kao jedan od najvećih radnika među MMA borcima, a u spomenutom razgovoru opisao je kako je izgledala njegova dnevna rutina dok je još bio u pogonu.

''Ujutro bih trčao, zatim bih otišao kući odmoriti pa bih odradio trening navečer. Dolaskom kući, razmišljao bih kako to nije dovoljno, samo dva treninga. Moram odraditi još jedan. Ponekad bih trenirao sve do 11 ili 12 sati navečer. Tri puta dnevno bih trenirao, došao bih kući, imao bih pet ili šest sati za odmor, jer u sedam ujutro me čeka novi trening. To je bio moj život. Sve sam žrtvovao. Spavaj, treniraj, jedi, ponavljaj. To je sve.'', objasnio je Nurmagomedov kako izgleda dan jednog prvaka.

Kompletan intervju za Eagle FC kanal možete poslušati/pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
17. svibanj 2024 09:29