UFC

Khamzat Chimaev se oglasio nakon izjave Dane Whitea: ‘Da su mi dali borbu, već bi to davno odradio!‘

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
‘Mogu se boriti s apsolutno bilo kim, nije me briga tko je nasuprot mene u kavezu‘

Zvijezda UFC-a u usponu Khamzat Chimaev sugerira da njegov trenutni borbeni post nije do njega. Švedski Čečen nije se natjecao od brze pobjede "submissionom" protiv Kevina Hollanda u "catchweightu" do 180 "pounda" prošlog rujna na UFC-u 279.

U nedavnom intervjuu za TSN, predsjednik UFC-a Dana White rekao je da je razlog zašto Chimaev još nije dobio borbu taj da se bavi nekim privatnim stvarima, ali Chimaev je odgovorio drugačije na društvenim mrežama.

"Nemam problema s borbama. Da su mi dali borbu, davno bih se borio, odradio sam toliko treninga, a niti jednu borbu, problem definitivno nije u meni, pripremao sam se u Dubaiju pa na Tajlandu, ne razumijem zašto toliko treniram ako nema borbe", napisao je "Borz".

Bivši UFC-ov prvak u velter kategoriji Kamaru Usman nedavno je izrazio interes za borbu s Chimaevim, ali je Dana White odbio tu opciju osim ako se borba ne odvije u srednjoj kategoriji. Međutim, Chimaev je rekao da će težinska kategorija u kojoj će se natjecati ovisiti isključivo o njemu.

"Ako se želim boriti do 77 kila, ako se želim boriti do 84 kile, ja sam taj koji odlučuje", tweetao je.

Whiteova zabrinutost je opravdana zato što je Chimaev promašio velter kategoriju za gotovo tri i pol kilograma za svoj prvotno zakazani okršaj protiv Natea Diaza na UFC-u 279. Masivni promašaj je doveo do potpune rošade na "cardu" te se Chimaev borio protiv Hollanda umjesto Diaza. Bilo da je njegova sljedeća borba velter ili srednjoj kategoriji, Chimaev je spreman boriti se protiv apsolutno bilo koga, bio to neki prvak ili izazivač u bilo kojoj od ove dvije kategorije.

Linker
15. svibanj 2024 21:58