UFC

‘Kralj Rija‘ se vratio u velikom stilu! Uvjerljivo svladao Martineza, zatim izrazio želju da još jednom postane prvak!

Jose Aldo

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Ovo mu je bila posljednja borba po ugovoru, no prema svemu sudeći, ugovor će biti produžen

Ljetos je naglo odjeknula vijest kako se legendarni Jose Aldo umirovio iz profesionalnog MMA-a, a u to vrijeme je bio taman godinu dana bez meča. Još na ljeto 2022. izgubio je od Meraba Dvalishvilija, te unatoč tome što je imao još jedan meč po ugovoru s UFC-om, Aldo je odlučio otići i sreću potražiti u boksu.

‘‘Kralj Rija‘‘ odradio je tri boksačka meča, no izgleda da nije zaboravio ni na ugovor s UFC-om. UFC ga je silno trebao za noćašnji UFC 301 u Riju, a Jonathan Martinez bio je njegov protivnik protiv kojeg se i borio u sunaslovnoj borbi večeri. Martinez je u meč ušao sa čak šest vezanih pobjeda, tako da UFC nije odlučio štedjeti legendu u njegovom posljednjem meču po ugovoru.

Zauzeo je Martinez centar kaveza, no Aldo mu ga je ubrzo oduzeo i radio prednjim direktom. Martinez je pogađao ‘‘low kick‘‘, no Aldo je ipak bio taj koji je diktirao tempo borbe u tom početnom dijelu. Zaprijetio je Martinez rušenjem, no bez stvarne namjere da borbu odvede u parter. Nastavili su razmjenjivati ‘‘kickove‘‘, no značajnije štete u ovoj rundi nije bilo ni s jedne strane.

Drugu rundu su otvorili na sličan način kao i prošlu. Pojedinačnim udarcima pogađala su oba borca, a ovog je puta Martinez pokušao srušiti Alda. Nije uspio te je borbu odveo na žicu, odakle je Aldo također odlično branio rušenje te nije Martinezu davao prostora. Sudac ih je razdvojio zbog neaktivnosti, a Aldo je odmah odličnim udarcima uzdrmao Martineza. Arena mu je skandirala, no Aldo nigdje nije žurio te je pomalo usporio. Rundu je sigurno uzeo, tako da ni nije bilo potrebe za žurbom.

Posljednja runda krenula je nešto dinamičnije nego prve dvije. Borba je bila malo otvorenija, a obojica su pogodili poneki udarac. Aldo je pokušao rušiti Martineza, no ovaj je to prepoznao i obranio. Aldo je počeo pogađati jako dobre kombinacije, no Martinez je jako dobro vraćao pojedinačnim udarcima. Aldo je jako uzdrmao Martineza, vidno je gubio balans, a Aldo je to iskoristio i srušio ga.

Do finiša nije došao, no Aldo je pred domaćom publikom slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Deset mjeseci nakon što je uvršten u Kuću slavnih, vratio se iz mirovine i odradio jedan ovakav nastup… Istinska legenda!

S obzirom na ovakvu izvedbu, Aldo je priznao da još ne može otići te da će razgovarati s Danom o sljedećim koracima. Rekao je i da želi ponovno postati prvak, a noćas nam je to i dokazao.

Linker
13. svibanj 2024 23:14