UFC

Legendarni meksički boksač: ‘Njegova pobjeda je povijesna i nevjerojatna‘

Julio Cesar Chavez Sr.
 TASS/ddp USA/Profimedia
Julio Cesar Chavez Sr. boksač je koji u Meksiku uživo gotovo pa status božanstva.

Meksikanci su za vikend dobili prvog UFC prvaka rodom iz Meksika. Brandon Moreno je na UFC 263 priredbi gušenjem u trećoj rundi savladao Deivesona Figueireda te se na taj način približio brojnim meksičkim borilačkim velikanima. Borac iz Tijuane isti dan je počeo dobivati murale po Meksiku, a sada je počeo uživati pažnju boksačke ikone.

Julio Cesar Chavez nije boksač kojeg treba naročito predstavljati. Dovoljno je reći da je u 25 godina dugoj profesionalnoj karijeri odradio čak 115 mečeva pritom upisavši nevjerojatni 107 pobjeda. Niz je raznih titula koje je je osvajao i branio, a usrećila ga je činjenica kako i UFC sada ima meksičkog prvaka.

''Radi se o nevjerojatnoj i povijesnoj pobjedi. Želim mu (Brandonu Morenu) puno blagoslova. Ali neka zapamti da postajanje prvakom nije teški dio. Ostati prvakom, izdržati, to je teški dio.'', izjavio je Chavez u razgovoru za ''TMZ''.

Brandon Moreno također je imao svoj intervju za ''TMZ'' te se osvrnuo na lijepe riječi legendarnog boksača:

''Čovječe, to je nevjerojatno. On mi služi kao primjer, zapravo ne samo meni nego svakom Meksikancu. Fanovima boksa, fanovima borilačkih sportova diljem svijeta, Julio Cesar Chavez je legenda, živuća legenda. Njegova poruka za mene uistinu je specijalna i izuzetno sam zahvalan zbog toga.''

Moreno uistinu uživa u najboljim danima svoga života, a preostaje za vidjeti tko će ga dočekati na početku onog teškog dijela, obrane pojasa. Askar Askarov nameće se kao najrealnija opcija, posebice kada uzmemo u obzir kako neporaženi Rus i Brandon Moreno već imaju zajedničku povijest. U rujnu 2019. godine borili su se međusobno, a Brandon Moreno je remijem i dalje jedini borac koji nije izgubio od trenutno drugorangiranog borca UFC-ove muha kategorije.

Linker
17. svibanj 2024 13:28