UFC

Legendarni trener o Du Plessisu: ‘Velik, snažan, eksplozivan i razoran, on je kao kamion koji gazi protivnike‘

Dricus Du Plessis

 NATHAN DENETTE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Nathan Denette/zuma Press/profimedia
Teddy Atlas impresioniran je izvedbama južnoafričkog borca, osobito posljednjom protiv Roberta Whittakera

Pred Dricusom Du Plessisom ovog je vikenda najvažniji meč u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri. Južnoafrički će borac, u glavnoj borbi predstojeće UFC 297 priredbe, odmjeriti snage sa Seanom Stricklandom i pokušati od njega preuzeti tron srednje kategorije. Du Plessis je izvedbama u oktogonu prethodno stekao simpatije brojnih borilačkih fanova, a među impresioniranima je i legendarni boksački trener Teddy Atlas.

"Du Plessis je toliko velik, snažan, eksplozivan i razoran. On je kao kamion koji gazi protivnike. Upoznao sam ga kad je pobijedio Whittakera, to je bilo veliko iznenađenje jer su svi bili uvjereni da će Whittaker pobijediti u toj borbi. Nije samo pobijedio Whittakera, on ga je uništio", rekao je Atlas na svom YouTube kanalu, pa dodao: "On je velik, ali je i pametan. Da se radi samo o veličini i snazi, ne bih bio tako impresioniran kao što sam bio te večeri kad je pobijedio Whittakera. Nije ga pobijedio sam zbog fizikalija, pobijedio je jer je kombinirao fizikalije s tehnikom i mudrošću".

Hoće li "Stillknocks" nastaviti svoj pobjednički pohod i okruniti se naslovom UFC-ovog "middleweight" prvaka saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju. Preliminarni dio UFC 297 priredbe je na rasporedu od 2:00, a glavni od 4:00.

Linker
29. travanj 2024 15:12