UFC

Leon Edwards vjeruje da se Usmanu bliži kraj vladavine: ‘Prošao je kroz ratove, njegovo tijelo se gasi‘

Leon Edwards

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Izazivač za UFC-ovu titulu u velter kategoriji smatra da prvaku slijedi silazna putanja

Na ispitu karijere naći će se Leon Edwards ovog tjedna. Drugorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije borit će se za UFC-ovu titulu prvaka u toj kategoriji, a protivnik će mu biti Kamaru Usman.

Još krajem 2015. godine, njih dvojica odradili su međusobni obračun, a slavio je Usman jednoglasnom odlukom. Edwardsu je to bio ujedno i posljednji poraz iako je odradio deset mečeva nakon toga. Kamaru Usman također je i dalje neporažen unutar UFC-a i radi se o dvojici uistinu vrhunskih boraca.

Njihova borba predvodit će UFc 278 event, a Leon Edwards prema mišljenju kladionica veliki je autsajder. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku iznosi oko 4.00, ali postoje strane kladionice u kojima koeficijent na pobjedu Leona iznosi i preko 6.50. 1.25 je najčešći koeficijent na pobjedu aktualnog prvaka UFC-ove velter kategorije.

Dugo se Edwards nadao napadu na titulu, ali spletom niza okolnosti, sve se oduljilo i dugo je morao čekati na svoju priliku. 30-godišnji britanski borac sada je sretan jer se sve tako odvilo.

‘‘Sada je perfektno vrijeme da se borimo. Pogledam li unatrag, sve što se dogodilo, bilo je skriveni blagoslov. Dobio sam više vremena za brusiti svoje vještine i za poliranje onog što trebam ispolirati. On se svo to vrijeme natjecao i prošao je kroz neke ratove. Njegovo tijelo se gasi i mislim da je sada perfektan trenutak.‘‘, rekao je Edwards za CBS Sports.

Mnogi borci vole isticati kako očekuju protivnika u najboljem mogućem izdanju, ali Edwards smatra da Usmanu slijedi silazna putanja i djeluje zadovoljno zbog toga. Iako vjeruje da je Usman ‘‘potrošen‘‘, Edwards će meču pristupiti maksimalno ozbiljno.

‘‘Neću ulaziti u kavez s takvim razmišljanjem. Bit ću spreman za ‘P4P‘ najboljeg na svijetu. Dolazim s razmišljanjem da će on doći u svom najboljem mogućem izdanju. Tako ću pristupiti tom meču.‘‘, dodao je Leon, pritom otpisavši mogućnost podcjenjivanja borca kao što je Usman.

Usman je nakon prve borbe s Edwardsom odradio 13 mečeva. Većinu puta došao je uvjerljivo do pobjede, ali bilo je tu i ratova kao što su oni s Colbyjem Covingtonom ili Gilbertom Burnsom. 35-godišnjeg Nigerijca i Khamzat Chimaev često naziva ‘‘potrošenim i starim‘‘, ali unutar kaveza nitko dosad nije dokazao te tvrdnje. Možda Leon Edwards bude taj, ali neće mu biti lako.

Linker
19. svibanj 2024 22:04