UFC

Li Jingliang tvrdi da Chimaev nije započeo sukob u ‘backstageu‘: ‘Kevin Holland je bio agresivan‘

Li Jingliang i Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kineski velteraš iznosi stranu priče kakvu dosad nismo čuli

Puno toga ostalo je nepoznato i zagonetno po pitanju onog sukoba koji se dogodio uoči konferencije za medije u sklopu UFC 279 eventa. Prvotno niti jedna snimka nije bila dostupna, a kružile su priče da je Chimaev udario Kevina Hollanda ‘‘push kickom‘‘ u prsa, Diazov tim bacao je bočice itd.

Nekoliko sati uoči početka samog eventa, UFC je putem YouTube kanala pustio novi službeni trailer u sklopu kojeg su pokazali nekoliko kadrova. Chimaev uistinu jeste nogom zakačio Hollanda, ali ne u prsa, a Diazov tim bacao je boce u smjeru Khamzata Chimaeva. Taj UFC-ov trailer više nije dostupan na njihovom YouTube kanalu, ali Li Jingliang gostujući u MMA Houru prepričao je sve što je on vidio u vezi tog incidenta.

‘‘Mi iz crvenog kuta bili smo na jednoj strani, a dok smo čekali konferenciju za medije, stali smo u liniju. Holland je bio prvi, a ja drugi. Tada je Khamzat došao, a prema mojoj procjeni, on nas je pokušavao pozdraviti. Prvo je došao do mene, a zatim je otišao do Kevina. Moj dojam je to da je on (Chimaev) pokušao pozdraviti Kevina. Ne znam zašto, ali Kevin je bio pomalo agresivan i odjednom je odgurnuo Khamzata. Ubrzo je Khamzat uzvratio onim ‘kickom‘ i nakon toga su bacali udarce i ‘kickove‘ jedan na drugog.‘‘, započeo je Jingliang.

‘‘Svi su bili šokirani. Tada sam ja zgrabio Khamzata, držao sam ga i rekao sam mu: ‘Ne danas, ne danas brate‘. Kompletan kaos je nastao tamo. Tada su svi došli, osiguranje se pojavilo, čak i Dana White. Tek smo ih razdvojili, ali oni su se i dalje pokušavali obračunati.‘‘, dodao je ‘‘Leech‘‘.

Nedugo nakon toga, Kevin Holland i Daniel Rodriguez izvedeni su na pozornicu kako bi odradili svoj dio konferencije za medije, a ubrzo se pojavio Nate Diaz sa svojim timom u ‘‘backstageu‘‘.

‘‘Ne mogu se sjetiti koliko je točno ljudi bilo, deset ili više. Tada je on nešto rekao Khamzatu, a zatim sam vidio Nate kako baca bočicu vode prema Khamzatu.‘‘, dodatno je opisao Li.

Dana White je ubrzo nakon tog incidenta u potpunosti otkazao konferenciju za medije. Jedna od glavnih priča osim samog sukoba bilo je novo skupocjeno odijelo Li Jinglianga. Kineski borac kupio ga je posebno za ovakvu prigodu, a na kraju nije dobio priliku odraditi konferenciju za medije, jer je ista bila otkazana.

‘‘Borimo se dva ili tri puta godišnje, a mislim da je ovo bio jedan od najvećih evenata u mojoj karijeri. Naravno da sam se htio pokazati u najboljem izdanju. Zato sam obukao odijelo.‘‘, rekao je Jingliang u razgovoru s Helwanijem.

Dakle, prema njegovoj priči nije Khamzat Chimaev taj koji je započeo sukob. On je s dobrim namjerama prišao Kevinu Hollandu koji je zapravo prema Jingliangovoj priči glavni inicijator svega što je uslijedilo.

Treba ipak uzeti u obzir da Jingliang i Chimaev gaje dobre odnose i prijateljstvo nakon što su se prošle godine međusobno obračunali. Kroz UFC-ove Embeded epizode moglo se vidjeti kako se Jingliang i Chimaev prijateljski pozdravljaju, a Jingliang mu je poručio da će mu pomoći i ugostiti ga ako ikad bude trebao nešto u Kini. Možda Jingliang u svojoj verziji priče jednostavno drži stranu svog prijatelja, ali naravno da nije isključeno da uistinu govori istinu.

Linker
20. svibanj 2024 16:34