UFC

Mackenzie Dern: ‘Izgubila sam fanove i sponzore zbog trudnoće, ovaj sport baziran je na muškarcima‘

Mackenzie Dern
 Screenshot (youtube, Ufc)
Odlična borkinja UFC-ove slamka kategorije želi biti inspiracija svim ženama

28-godišnja američko-brazilska borkinja Mackenzie Dern ovog vikenda predvodit će UFC Fight Night 194 priredbu borbom protiv Marine Rodriguez. Nekoć ponajbolja BJJ borkinja protiv Rodriguez tražit će petu pobjedu zaredom, a time bi se dodatno primaknula prilici za napasti pojas.

Mackenzie je tokom 2019. godine napravila kraću pauzu od nastupanja i treninga jer je ostala trudna. U lipnju iste godine rodila je kćerkicu imena Moa, a već u listopadu vratila se u UFC-ov kavez. Međutim, Amanda Ribas bila je bolja taj dan, a Dern je tada poražena prvi i zasad jedini puta u svojoj MMA karijeri. Mackenzie se sada uoči borbe protiv Marine Rodriguez u razgovoru za MMA Fighting osvrnula na period trudnoće i stvari koje su se tada dogodile.

''Trudnoća je bila takvo iznenađenje i blagoslov. Međutim, kada sam objavila tu vijest u veljači 2019. godine, odmah sam izgubila 50 tisuća followera. Očito su me neki ljudi pratili samo zato jer su me gledali kao zgodnu curu koja se bori. Pretpostavke su bile da se neću vratiti jer sam trudna, a čak i ako se vratim, omekšati ću. Fanovi su jako bitni za nas borce jer na taj način prodajemo borbe. Ipak, na kraju krajeva, drago mi je da sam ostala bez takvih fanova. Sada imam prave navijače koji prihvaćaju sve moje faze. Vratila sam izgubljenih 50 tisuća pratitelja te sam dobila još nekoliko.'', započela je Mackenzie, a zatim je dodala kako fanovi nisu jedini koji su ju napuštali.

''Izgubila sam nekoliko sponzora također, ali to me samo motiviralo. Počela sam duplo više raditi na svom boksu i treningu snage kako bih vratila svoju mišićnu masu i došla na višu razinu.''

Poraz od Amande Ribas u prvoj borbi nakon povratka definitivno joj nije išao u prilog. Međutim, Dern se sabrala, upisala je četiri pobjede u nizu i trenutno je četvrta na ljestvici izazivačica slamka kategorije. Njen cilj nije samo pojas prvakinje, nego i kompletna ostavština i utjecaj na ostale žene u sportu.

''Razumijem da smo u sportu koji je baziran na muškarcima. Moj cilj je biti inspiracija ostalim ženama. Želim dati do znanja kako se i majke mogu boriti, no ne samo majke, nego žene općenito. Znam da je ovo sve temeljeno na muškoj bazi. Isto tako, ako vidite zgodnu borkinju kako ostaje trudna, a uz to je već imala i probleme sa skidanjem kilaže, vjerujem da su se mnogi smijali i smatrali kako se nikada neću vratiti. Što se sponzora tiče, ovo je biznis. Radi se o novcu i razumijem ih, no mislim da sada smatraju kako su pogriješili.'', dodala je Dern.

Linker
10. svibanj 2024 23:23