UFC

Magny i dalje zainteresiran za Chimaeva, nije mu problem uskočiti kao zamjena

Neil Magny
 screenshot/YouTube
Neil Magny ponovno se ponudio za borbu protiv Khamzata Chimaeva, ovog puta za samo dva i pol tjedna

Nakon što je Leon Edwards bio prisiljen otkazati borbu protiv Khamzata Chiameva, koja je 19. prosinca trebala predvoditi UFC Fight Night 183, posljednju ovogodišnju UFC priredbu, UFC-ova nova zvijezda ostala je bez planiranog i željenog četvrtog nastupa u ovoj godini. Barem se tako čini, budući da se u medijima pojavila informacija da će borba dobiti kasniji datum.

Ipak, da su htjeli, UFC je mogao Chimaeva ostaviti na programu i to u borbi protiv čovjeka koji ga je glasno tražio još i prije nego je ugovorena borba protiv "Rockyja". Riječ je o Neilu Magnyju.

Odmah nakon što je saznao gore spomenutu informaciju, Magny se otvoreno ponudio UFC-u i svom potencijalnom protivniku, putem vrlo jasne objave na Twitteru.

"Borba na pet rundi za dva tjedna? Ne bi mi bilo prvi put. Zovite me, UFC", napisao je Magny, na čiju ponudu UFC još jednom nije reagirao.

33-godišnji Magny (24-7, 17-6 UFC) se posljednji put borio krajem kolovoza, kad je savladao Robbieja Lawlera. Bila mu je to treća pobjeda u nizu i treća borba u ovoj godini, nakon koje se smjestio na deveto mjesto službene ljestvice izazivača velter kategorije. Inače, Magny zajedno s Rogerom Huertom drži rekord od pet UFC pobjeda u jednoj kalendarskoj godini. Za desetak dana, priliku pridružiti im se imat će Kevin Holland. Nešto slično nadao se napraviti i Chimaev, no UFC mu je ipak, nakon furioznog starta, stao na kočnicu po pitanju učestalosti nastupa.

Zašto UFC ne želi ugovoriti borbu Magnyja i Chimaeva, posebno ako znamo da istu favoriziraju i fanovi, nije nam poznato.

Linker
20. svibanj 2024 09:13