UFC

Manuwa: Ako Walker uspije spriječiti rušenja, pobijedit će Jona Jonesa!

Johnny Walker
Mnogi misle da je UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones nedodirljiv i da mu nitko u njegovoj diviziji ne može napraviti veće probleme. Ne i britanski veteran, umirovljeni Jimi Manuwa.

I sam je donedavno bio na vrhu upravo ove kategorije pa dobro poznaje situaciju. I baš zato vjeruje da bi nadolazeća zvijezda Johnny Walker mogao napraviti dosta problema "Bonesu".

U razgovoru za BJPenn.com je izjavio da Walker prije svega mora izbjeći da bude srušen na parter. To je prvi uvjet da može ugroziti Jonesa u eventualnom meču za titulu. Naravno, Brazilca prije nego što izbori izazivačku poziciju broj jedan čeka Corey Anderson na nadolazećem eventu u Madison Square Gardenu u studneom.

"Mislim da bi Johnny Walker protiv Jona Jonesa odradio svoj najbolji meč. Jon koristi svoj 'reach' jako dobro protiv većine ljudi. Većina boraca u diviziji je niža od njega i on onda ima problema s ljudima koji su iste visine i duljine ekstremiteta poput njegovih. I ima problema protiv eksplozivnih protivnika", smatra Manuwa i dodaje:

"Ako Johnny Walker uspije izbjeći da ga se sruši, mislim da će pobijediti Jona Jonesa. On je osoba koja će napraviti najviše problema Jonesu."

Od kada je Walker stigao u UFC ubilježio je impresivne pobjede protiv Rountreeja, Ledeta i Cirkunova. No, sada je ispred njega na UFC-u 244 u New Yorku najveći ispit do sada - Corey Anderson!

Unatoč neiskustvu Walker je već izjavio da je spreman pobijediti Jona Jonesa. Nakon pobjede na UFC-u 237 je potvrdio da "Jones nema ništa čime bi ga mogao iznenaditi!". Ukoliko zaista svlada Andersona, postoje velike šanse da bi upravo on mogao biti idući izazivač u poluteškoj kategoriji!

Linker
09. svibanj 2024 14:41