UFC

Marvin Vettori svladao Romana Dolidzea: Nakon toga prozvao Pereiru, Cannoniera i Adesanyu!

Marvin Vettori 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dolidze je imao svojih trenutaka, no sudačka odluka je ipak otišla na stranu Talijana

Glavni dio večerašnje UFC 286 priredbe otvorio je okršaj dvojice rangiranih boraca srednje kategorije, Marvina Vettorija i Romana Dolidzea. Dolidze je najveći ‘‘hype‘‘ oko sebe podigao kada je lani na ‘‘short notice‘‘ uskočio u borbu protiv Jacka Hermanssona te ga završio, a večeras je imao najteži izazov do sada – bivšeg izazivača Vettorija. Što se točno događalo u ovom meču i kako je završio, pročitajte u nastavku:

Prva runda

Vettori je otvorio s nekoliko ‘‘low kickova‘‘ dok je Dolidze bio nešto oprezniji. Rano je krenuo Vettori s udarcima nogama te je početkom borbe Dolidze odmah pogodio nekoliko krošea koji su uzdrmali Vettorija. Postao je i Dolidze nešto agresivniji te je pojedinačnim udarcima stvarao probleme Talijanu. Skraćivao je Vettori distancu i pogađao ‘‘kickove‘‘, a uništavanje prednje noge Dolidzea je očito bio njegov plan. Često su prema kraju runde ulazili u razmjene u kojima bi obojica primala štetu, a u jednom trenutku su se sudarili i glavama. Borba je nakratko pauzirana, ali se ubrzo nastavila. Krenuo je sada i Dolidze sa ‘‘kickovima‘‘, vjerojatno nešto i snažnijima nego Vettori. Dobar desni ‘overhand‘‘ je Dolidze nekoliko puta pogodio te je opet uzdrmao Vettorija, a zatim i koljeno. Shvatio je Dolidze kojim udarcem ga može ugroziti.

Druga runda

Krenuo je Vettori istim receptom, odnosno ‘‘low kickovima‘‘ u prednju nogu Dolidzea. Dolidze je čekao da Vettori nešto pokuša, a zatim bi odgovorio tim ‘‘overhandom‘‘ koji mu je donio dosta toga u prvoj rundi. Nešto je agresivniji bio Dolidze u ovoj rundi, no Talijan nije dopuštao da nametne svoj ritam nego je odmah kretao naprijed. Tempo borbe se malo usporio sredinom ove runde, a Vettori je već disao na usta. Radio je Vettori uglavnom tim ‘‘low kickovima‘‘, a Dolidze je pokušao rušiti krajem runde, no bezuspješno. Nije previše ni pokušavao nego je nastavio tražiti taj ‘‘overhand‘‘. Pokušao je Vettori ‘‘high kickom‘‘ ugroziti protivnika, no to mu nije pošlo za rukom.

Treća runda

Niti jedan borac nije mijenjao taktiku ušavši u posljednju rundu. Vettori je radio ‘‘low kickove‘‘, dok je Dolidze pritiskao i radio pojedinačne jake udarce. Dobar desni kroše je pogodio, no nije uzdrmao protivnika. Sada je i Dolidze teško disao, no svejedno je pogađao dobro desnom rukom. Krenuo je Dolidze agresivnije te je neke udarce pogodio i dosta čisto, pogotovo taj ‘‘overhand‘‘. Krajem runde su se opet upuštali u otvorene razmjene, no niti jedan nije popuštao. Vettori je u zadnjoj minuti dobro uzdrmao Dolidzea te su mu noge zaklecale, no nije pao. Borbu je Vettori pokušao zaključiti rušenjem, ali nije uspio. Kakva borba!

Pobjedu je odnio Marvin Vettori jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 30-27).

Linker
16. svibanj 2024 19:40