UFC

Max Holloway odbacuje sumnje da je izgubio motivaciju: ‘Zašto bih pristao na ovako težak meč?‘

Max Holloway

 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije i dalje želi biti najbolji

Mnogi unaprijed otpisuju borca kao što je Max Holloway uoči ovotjednog obračuna s Arnoldom Allenom. Sumnja se u njegovu motivaciju, a neki smatraju da je Holloway ‘‘potrošen‘‘ i da više ne može parirati mlađim generacijama.

Holloway je od kraja 2019. godine do danas upisao dvije pobjede i tri poraza, ali sva tri poraza došla su od Alexandera Volkanovskog. Teško mu je zamjeriti na porazima od borca kao što je Volkanovski, ali mnogi smatraju da je Holloway sada izgubio šampionske ambicije jer je triput gubio od aktualnog prvaka. Max je na konferenciji za medije istaknuo da to apsolutno nije istina.

‘‘Mnogi me ispituju ‘Što te motivira za borbu?‘. To mi je ludost. Jeste li vi ludi? Ako biti prvakom nije moja motivacija, ako biti najvećim nije nešto što me motivira, zašto bih pristao na ovaj meč? Da sam ovdje samo kako bih pokupio novac, tražio bih lakše mečeve. Borim se protiv tipa kojeg mnogi vide kao sljedećeg u konkurenciji za napad na pojas, mnogi smatraju da se on trebao boriti za titulu privremenog prvaka. Na kraju dana, da biste bili najbolji, morate poraziti najboljeg, a najbolji je ‘Blessed.‘‘‘, rekao je Holloway i time dao do znanja da je njegova glad i motivacija i dalje prisutna.

Arnold Allen bit će Maxov protivnik, a radi se o 29-godišnjem engleskom borcu koji je pod okriljem UFC-a upisao 10 pobjeda u 10 nastupa. Allen je vrhunski borac, ali Max Holloway bit će mu najteži protivnik do sada i zapravo odlična provjera njegovih sposobnosti. Holloway kao što najavljuje, ne dolazi pokupiti novce, nego dolazi izboriti priliku za četvrti obračun s Volkanovskim.

‘‘Ljudi me ispituju kako mislim doći do četvrte borbe i slično. Ali gledajući ‘Izzyja‘ (Adesanyu) protekli vikend, to me jako inspiriralo. Ovo je MMA i sve je moguće. Moguće je da ostavim odličan dojam za vikend, a tko može znati što će se onda dogoditi?‘‘, zaključio je Holloway.

Sjajno je čuti da Max dolazi motiviran i možemo sa sigurnošću reći da nas čeka još jedan sjajan meč u režiji Maxa Hollowayja. Hoće li biti dovoljno za poraziti mladog i ‘‘gladnog‘‘ Arnolda Allena, preostaje nam vidjeti.

Linker
19. svibanj 2024 15:12