UFC

Meerschaert uložio svoj crni pojas: 'Ako me Chimaev pobijedi gušenjem, pojas je njegov!'

Gerald Meerschaert
 screenshot/YouTube
Žestoku raspravu imali su na konferenciji za medije Gerald Meerschaert i Khamzat Chimaev

Gerald Meerschaert ne može prijeći preko toga što se smatra unaprijed otpisanim od strane UFC-a, nakon što su Khamzatu Chimaevu već ugovorili borbu protiv Demiana Maije. Taj nedostatak respekta, kako on gleda na to, pokušat će dodatno naplatiti pobjedom u današnjoj borbi. U borbu je čak spreman ući sa zanimljivim ulogom.

Naime, Meerschaert je crni BJJ pojas, dok je Chimaev vlasnik tek plavog. Kako se od Chimaeva očekuje pobjeda u parteru, to je vrlo neobično te Meerschaert na to gleda i kao disrespekt prema njegovom pojasu.

"Ako me uspiješ ugušiti, dat ću ti svoj crni pojas. Što kažeš na to?", poručio je Meerschaert svom protivniku na konferenciji za medije.

Chimaev je, s druge strane, od početka omalovažao sve dosadašnje rezultate svog protivnika.

"Ti gubiš borbe. Ti si kao onaj prijatelj Conora McGregora. Kako se ono zove? Artem Lobov. Koliko puta si izgubio borbu? Misliš da si crni pojas. Jack Hermansson nije crni pojas, zašto te ugušio? Ja sam plavi pojas i pobijedit ću te, nakon čega ćeš mi dati svoj crni pojas", najavio je borac iz Švedske.

Meerschaert, koji je jedan od iskusnijih boraca u promociji te koji drži rekord za najviše pobjeda prisiljavanjem na predaju u povijesti UFC-ove srednje kategorije, mu je odgovorio.

"Da, izgubio sam neke borbe, 31-13 je moj omjer. Ponekad možeš i izgubiti u borbi protiv dobrih boraca. No, i dalje držim rekord ove divizije te je moj crni pojas itekako legitiman", zaključio je GM3.

Chimaev mu je još poručio kako će ga završiti te da će Gerald time završiti s ovim sportom. Sve u svemu, bit će ovo zanimljiva večer.

Linker
18. svibanj 2024 22:20